UFC

Njegov nalaz je negativan, ali UFC ne želi riskirati: 'Ovo je luda situacija! Nemam koronu...'

Chris Weidman, Matt Frevola i Al Iaquinta
 Instagram
Iduća UFC-ova priredba u posljednji je trenutak zbog koronavirusa doživjela jednu promjenu

UFC-ov borac iz lake kategorije Matt Frevola (8-1-1) ipak neće ovog vikenda nastupiti na UFC on ESPN 11 priredbi, a krivac je - koronavirus!

Frevola se trebao u noći sa subote na nedjelju boriti protiv Franka Camacha (22-8), ali je u četvrtak otkriveno da je njegov timski kolega Billy Quarantillo pozitivan na COVID-19. Quarantillo je također UFC-ov borac, a ovog se vikenda u APEX kompleksu trebao naći u kutu svog kolege.

Frevola, koji je inače bio negativan na dva testiranja, sam je preko društvenih mreža otkrio razočaravajuću vijest. Ovaj 30-godišnjak iz Huntingtona otkrio da su s njegove strane učinili sve kako bi nagovorili UFC na nastup, ali da odgovorni ljudi iz MMA giganta nisu htjeli ništa riskirati.

Matt je otkrio i da se njegov kolega osjeća zdravo i da trenutno nema nikakve simptome.

"Ovo je luda situacija i sve se događa s razlogom. Spreman sam i bio sam jako uzbuđen oko borbe s Frankom kojem sam rekao da ću navijati za njega ako mu pronađu novog protivnika. Ako to ne bude slučaj, voljan sam ponovno ugovoriti naš susret čim je prije moguće ili kad god on to poželi. Ne mogu vjerovati da sam prvi borac kojemu su zbog ovog virusa otkazali dvije borbe, bez da sam ga ja uopće imao. No, svjestan sam da je on utjecao na puno života i to na puno gori način", između ostalog je u svojoj poruci poručio Frevola kojemu je i u travnju propao meč s Rooseveltom Robertsom, ali tada se radilo o otkazanoj priredbi.

Spomenimo i da je u međuvremenu UFC pronašao zamjenu pa će tako Camacha u Octagonu dočekati debitant Justin Jaynes (15-4).

View this post on Instagram

The UFC has pulled me from my fight due to one of my cornerman testing positive for COVID-19. We did everything possible to make this fight happen. They tested me twice and both results came back negative. I also provided proof of my positive antibodies test from April 30th but the UFC did not want any liability or to risk it. Being that there is a lack of knowledge on the incubation period and still so many unknowns regarding covid 19, they decided to pull me bc of the 2 positive test result from my teammate and brother, Billy Q. He’s been a huge help and source of support throughout camp and I have no hard feelings. He is 100% healthy at the moment and feels fine, so he must be asymptomatic. This is a Crazy situation and everything happens for a reason. I am on weight and prepared to the fullest. I was really excited for this fight with Frank and told him if they find him a new opponent for Saturday I will be rooting for him. If not, I’m willing to rebook this fight ASAP or when ever he wants. I’m sorry to everyone who was excited to watch me fight and supports me along this journey, I really felt the love . Can’t believe I’m the first fighter to get 2 fights canceled due to this virus (without even having it) but I know it has effected a lot more lives in worse ways . Figuring out the next move from here and will keep moving forward, that’s what we do! Should be booked to fight again ASAP and hope the UFC continues to take care of me.

A post shared by Matt Frevola (@steamrollafrevola_mma) on

Linker
09. rujan 2021 03:44