UFC

Nova teška ozljeda borkinje koju su mnogi vidjeli kao buduću UFC prvakinju

Tatiana Suarez vs Carla Esparza
 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Trebala se Amerikanka vratiti nakon više od dvije godine izbivanja, no povratak će pričekati

Čini se kako će UFC-ova neporažena borkinja Tatiana Suarez (8-0, 5-0 UFC) biti jedna od onih talentiranih borkinja kojoj su se ozljede ispriječile na putu prema vrhu. Naime, djevojka koju su nerijetko nazivali ''Ženskim Khabibom'' nije nastupala od lipnja 2019. godine, no borbama se trebala vratiti 25. rujna. Najavila je Suarez prelazak iz slamka kategorije u muha kategoriju, a Roxanne Modafferi trebala joj je biti protivnica u povratničkoj borbi. Međutim, povratak je ponovno odgođen.

Suarez se putem videa na svom Instagram profilu obratila fanovima objasnivši kako je pretrpila tešku ozljedu koljena koja će ju ponovno udaljiti iz kaveza na dulje vrijeme. Ponovno ju čeka operacijski zahvat.

''Pretrpila sam vrlo tešku ozljedu koljena i sada trebam operaciju. Ne mogu vjerovati da je to moja realnost, ali kada budu radili priču o meni, biti će to najnevjerojatnija priča ikada. Moj povratak biti će nevjerojatan i ne mogu ga dočekati.'', rekla je Tatiana u svome videu te se dodatno obratila u opisu objave.

''Život nas nekada stvarno jako pogodi. Lagala bih kada bi rekla da sam dobro jer nisam. Bila sam zbilja uzbuđena jer sam se trebala ponovno boriti i osjećala sam se izuzetno spremno za taj zadatak. Ni dalje ne mogu vjerovati da mi se ovo događa. Srce mi je slomljeno. Bila sam u istoj poziciji prije nešto više od dvije godina, no morala sam prihvatiti realnost i fokusirati se na oporavak. Napravila sam sve što je bilo potrebno, a evo me sada u istoj poziciji kao onda. Ovo su jedni od najtežih trenutaka u mom životu. No kao što znate, moj put ispunjen je raznim izazovima, ozljedama, rakom te dodatnim ozljedama. Međutim, moj put također je ispunjen brojnim pobjedama. Fokusirat ću se na te pobjede kako bi me nosile u oporavku. Imam nevjerojatnu podršku, a moj život ispunjavaju ljudi koji me vole i vjeruju u mene. Takve stvari su neprocjenjive. Kada se vratim, biti će ovo najbolja sportska povratnička priča koja postoji. Uistinu vjerujem u povratak i da sam najbolja na svijetu. Nemam niti jednu jedinu sumnju u to. Idemo prema gore.'', napisala je Suarez u poduljoj objavi na Instagramu.

Inače, ova odlična hrvačica visoko je kotirala na ljestvici slamka kategorije te su ju mnogi vidjeli kao iduću izazivačicu nakon pobjede protiv Nine Ansaroff u lipnju 2019. godine. Međutim, ozljede su ju udaljile iz kaveza na preko dvije godine, a čini se kako ju ponovno čeka slična pauza. 30-godišnjakinja ima još dosta vremena za napraviti velike stvari, no pitanje je koliki će trag ostaviti silne ozljede koljena. Ipak, radi se o mentalnoj jakoj osobi koja je 2012. godine proživljavala još gore stvari. Tada je zbog zloćudnog karcinoma štitnjače ostala bez nastupa na Olimpijskim igrama u hrvanju, a nakon oporavka pronašla se u MMA-u. Preostaje nada kako će se Tatiana uspješno oporaviti te da ćemo ju vidjeti protiv borkinja iz samog vrha, neovisno o kategoriji za koju se odluči.

Linker
27. travanj 2024 01:15