UFC

Nova UFC-ova irska senzacija: ‘Chimaev i ja ćemo se u budućnosti boriti za pojas‘

Ian Garry

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
23-godišnji Ian Garry pokušat će biti uspješniji od nekih ranijih nositelja istog nadimka

Veliko UFC-ovo pojačanje iz Cage Warriorsa odradilo je posao. 23-godišnji irski borac Ian "The Future" Garry na samom kraju prve runde svog UFC debija nokautirao je Jordana Williamsa. Bila je to njegova osma pobjeda u jednako toliko profesionalnih nastupa i UFC 268 priredbu pamtit će po toj jako lijepoj uspomeni.

Samom pobjedom je sjajno otvorio svoj UFC put, došavši u trenutno itekako uzbudljivu velter kategoriju. I kroz iduće mjesece ili godine mogao bi on biti onaj "guy to watch", odnosno borac čiji put treba pozornije pratiti. Svakako još od Conora McGregora i recimo Joea Duffyja dolazak jednog Irca u UFC nije stvorio toliko pompe. Garry nema onu McGregorovu karizmu zbog koje će zajedno s njim poludjeti svi Irci na svijetu. On je vrlo smiren momak, čak možda i previše za svoje mlade godine. No, kroz tu mirnoću dolazi fokus na rezultate.

Da ipak zna igrati se s medijima te dati izjave koje će ovima biti zanimljive pokazao je na konferenciji za medije nakon svog prvog UFC nastupa. Odmah se okrenuo komentaru borbe za koju je najavio da će ju završiti prije potrebe za korištenje sudačkih kartica.

"Jesam li danas imao najčišći nastup koji sam mogao? Nisam, ali napravio sam ono što sam rekao da ću napraviti, nisam li? To je jedino što je na kraju bitno. Nastavit ću raditi to što radim, a ljudi će i dalje govoriti kako me mogu pobijediti. Pa hajde, napravite to, dajte da vidim. Dajte mi čovjeka koji će to napraviti", prepun samopouzdanja je na konferenciji za medije govorio Garry.

Činjenica je da sam početak njegove borbe nije mogao dati do znanja da će njegova pobjede biti tako efektna, no prvi UFC nastupa mnogima je i najteži.

Nije prvak borac koji je u promociju došao uz nadimak kojim sebe predstavlja kao budućnost, no hoće li biti prvi koji će to uistinu i postati? On je uvjeren da je budućnost njegova. I to nije odredio koja, čak zvuči itekako svjestan toga da mu ipak treba neko vrijeme prikupljanja iskustva kroz nastupe u Octagonu.

A kako komentira trenutni UFC-ov velter? Tako da je u prvi plan stavio dva imena. Prvaka i onog koji dolazi nakon njega, za kojeg je rekao da će pričuvati tron dok ga on ne preuzme.

"Mislim da trenutno samo dva čovjeka mogu držati titulu ove kategorije. Jedan je Khamzat Chimaev, a drugi je naravno Kamaru Usman. Oni su dva tipa koji su trenutno to što je potrebno. Kamaru je prvak, Khamzat će postati prvak. A onda ću doći ja, boriti se protiv Khamzata za titulu unutar nekoliko idućih godina. Možda čak i za oba pojasa, budući da se on bori u srednjoj kategoriji", potvrdio je svoje ambicije koje nikako ne skriva.

Mladi Garry je bez sumnje veliki talent, no isto tako znamo da su mnogi takvi bez dovoljno rada i fokusa ostali tek samo nikad ostvareni potencijali. Hoće li on biti jedan od njih ili će se ipak uspjeti izdići, to će biti najviše do njega samog.

Linker
22. travanj 2024 07:05