UFC

Novinarska legenda ESPN-a: ‘Ngannouov nokaut protiv Miočića je najveći trenutak u UFC povijesti‘

Ngannou vs. Miočić
 screenshot (YouTube, UFC)
Stephen A. Smith ponovno je uspio uzburkati strasti jednom svojom izjavom vezanom uz UFC

Iako je sam izjavio kako je prije dolaska UFC-a na ESPN zapravo tek površno pratio MMA, jedan od najpoznatijih svjetskih sportskih novinara, Stephen A. Smith, nerijetko istupa u javnost s bombastičnim, ali po mnogima i apsolutno neutemeljenim izjavama.

Najnovija se tiče UFC 260 priredbe i pobjede Francisa Ngannoua protiv Stipe Miočića. Kao da je htio borbi dati dodatnu vrijednost, Smith je pohvalio Ngannoua na jedan poseban način i to je napravio u ESPN-ovom First Take podcastu.

"Dobro sam zamijetio tvoj nokaut u subotu", rekao je Smith upravo Ngannouu, koji se javio u program, dodavši: "Nazvao bih ga najvećom stvari koje se dogodila u povijesti UFC-a. Kad ste teškaški prvak svijeta i u ring ulazite s lošim namjerama, kao što je to u boksu radio Mike Tyson ili George Foreman prije njega, to je najbolja stvar koju možete napraviti za dobrobit 'šakačkog' sporta."

Smith je već ranije kritiziran zbog nekih svojih izjava, tako da mnogi na ovu nisu niti reagirali, ali bilo je i onih koji su smatrali da ponovno pretjeruje. UFC vjerojatno nema ništa protiv toga, budući da je i njihov cilj sad što bolje Ngannoua promovirati. Nitko se neće začuditi ako uskoro upravo on bude svojevrsno zaštitno lice promocije.

Linker
23. travanj 2024 23:42