UFC

O‘Malley uvjeren da bi pobijedio Sterlinga: ‘Ja sam snajperist, pogađat ću ga sve dok ne padne‘

 CHRISTIAN PETERSEN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Christian Petersen/getty Images/profimedia
"Sa mnom ne možeš hodati prema naprijed s bradom u zraku", poručio je drugi izazivač bantam divizije

Prema službenoj UFC-ovoj ljestvici, Sean O‘Malley (16-1) trenutno je drugi izazivač za naslov prvaka u bantam kategoriji. Aktualni vlasnik pojasa je Aljamain Sterling (23-3), koji je prošlog vikenda, na UFC 288 priredbi, podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio Henryja Cejuda (16-3) i tako po treći put obranio titulu. "Sugar" vjeruje da je detektirao rupe u Sterlingovoj "igri", te da bi, svojim preciznim udarcima, napravio veliku štetu prvaku i, na koncu, došao do pobjede.

"Ja sam snajperist. Aljo ide prema naprijed, a njegova nespretnost je učinkovita u MMA-u. To mu se mora priznati je ga gledaš i pitaš se: ‘Što, dovraga, on radi?‘. Ali, pogledajte što je učinio. Dakle, njegova nespretnost je učinkovita, ali mislim da će protiv mene to biti njegova propast jer sam ja snajperist", rekao je O‘Malley u razgovoru za The Schmo, pa nastavio:

"Sa mnom ne možeš tako hodati prema naprijed s bradom u zraku jer ću ja to pronaći, i to često. Ne kažem da ću otići tamo, upucati ga jednom i ugasiti svjetla. Samo vjerujem da ću ga udarati iznova i iznova, sve dok ne padne".

Sterling je rekorder po broju uzastopnih obrana naslova (3) u bantam diviziji u povijesti UFC organizacije, a također je i vlasnik najdužeg pobjedničkog niza (9) u povijesti kategorije, kao što je i rekorder po broju ukupnih pobjeda (15). Činjenice su to kojih je svjestan i O‘Malley, a zbog kojih je, na koncu, ipak odao priznanje "Funk Masteru".

"Teško to poreći kad pogledati njegov životopis i sve ono što je učinio. Mislim da je Aljaman trenutno najbolji bantam borac svih vremena", zaključio je 28-godišnji Amerikanac.

Linker
13. svibanj 2024 02:49