UFC

Objavljen ‘main card‘ za UFC 266, uz povratak Nicka Diaza čekaju nas i dvije borbe za pojas

Nick Diaz
 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Sjajnih pet borbi gledat ćemo na glavnom dijelu UFC 266 priredbe

Povratak Nicka Diaza nakon 2015. godine sam po sebi dovoljno je zvučan da predvodi UFC-ovu priredbu. Uzevši u obzir da je njegov protivnik bivši prvak Robbie Lawler te da se radi o revanšu borbe iz 2004. godine, teško je reći da UFC nije pružio zanimljiv matchup. Borba će se održati na pet rundi u velter kategoriji. Međutim, oba borca nisu više u svom ''primeu'' te je pitanje u kakvom izdanju će se pojavit 37-godišnji Nick Diaz. Robbie Lawler s druge strane poražen je četiri puta u nizu i daleko je od najboljih dana. Zato je UFC ponudio još nekoliko fantastičnih borbi u sklopu UFC 266 priredbe koja će se održati 25. rujna ove godine.

Event će predvoditi borba za prvaka perolake kategorije između Alexandera Volkanovskog i izazivača Briana Ortege. Ovaj dvojac obavlja ulogu glavnih trenera u ovosezonskom izdanju TUF-a. 32-godišnji Australac pojas je osvojio u prosincu 2019. godine pobjedom protiv Maxa Hollowayja. Titulu je branio jednom te je i u revanšu savladao bivšeg prvaka Hollowayja. 30-godišnji američki borac Brian Ortega dobiva drugu priliku za napasti pojas nakon što ga je Max Holloway deklasirao u prosincu 2018. godine. Ortega je nakon toga uvjerljiv pobjedio ''Korejskog Zombija'' Chan-Sung Junga te je nagrađen novom borbom za pojas.

UFC 266 donosi još jednu borbu za pojas. Lauren Murphy pokušat će savladati možda i najdominantniju UFC-ovu prvakinju, Valentinu Shevchenko. Kirgistanka pojas muha kategorije drži od prosinca 2018. godine, a branila ga je čak pet puta nakon toga. Nitko ju nije uspio ugroziti u tih pet obrana titule i lakoćom je savladala svaku izazivačicu. Lauren Murphy trećerangirana je borkinja UFC-ove muha kategorija, a nedavno je izjavila kako je upravo ona ta borkinja koja će pobijediti Valentinu Shevchenko. Izazivačica je na pet pobjeda u nizu i trenutno je najlogičnije ime za napasti aktualnu prvakinju.

Obračun teškaša Jairzinha Rozenstruika i Curtisa Blaydesa također nalazi svoje mjesto na ''main cardu'' ovog sjajnog eventa. Šestorangirani Rozenstruik u ovu borbu ulazi nakon što je savladao Augusta Sakaija u lipnju ove godine dok četvrtorangirani Blaydes nije nastupao od veljače kada ga je Derrick Lewis brutalno nokautirao.

Peti obračun koji će ujedno i otvoriti ovu priredbu borba je između Cynthie Calvillo i Jessice Andrade. Radi se o meču prvorangirane borkinje UFC-ove muha kategorije (Andrade) i petorangirane Calvillo. Brazilka Andrade zadnji nastup odradila je u travnju te je tehničkim nokautom u drugoj rundi izgubila od Valentine Shevchenko u borbi za pojas prvakinje. Calvillo nije nastupala od studenog 2020. godine kada je jednoglasnom odlukom sudaca izgubila od Katyln Chookagian.

UFC 266 - raspored glavnog dijela priredbe:

Alexander Volkanovski vs. Brian Ortega - borba za prvaka perolake kategorije

Valentina Shevchenko vs. Lauren Murphy - borba za prvakinju muha kategorije

Robbie Lawler vs. Nick Diaz

Curtis Blaydes vs. Jairzinho Rozenstruik

Jessica Andrade vs. Cynthia Calvillo

Linker
20. travanj 2024 12:43