UFC

Objavljene nove UFC-ove ljestvice, Lewisu u leđa gledaju svi osim dvojice

Derrick Lewis
 screenshot (YouTube, UFC)
Pomak Derricka Lewisa najznačajnija je promjena na novim UFC-ovim ljestvicama izazivača

Pobjeda nad Curtisom Blaydesom očekivano je od Derricka Lewisa napravila hit borca UFC-ove teške kategorije. Nakon 16. pobjede u 21 nastupu unutar UFC-ovog Octagona, "Black Beast" došao je blizu novog napada na titulu prvaka. Tome u prilog najbolje govori njegov plasman na novoj ljestvici UFC-ove teške kategorije. Naime, postao je drugi izazivač.

To bi značilo kako su ispred njega tek Stipe Miočić i Francis Ngannou, koji će se 27. ožujka boriti za titulu. Lewis je toga bio svjestan već nakon velike pobjede, ali je isto tako dodao kako se trenutno ne nada borbi za naslov, budući da smatra kako će Jon Jones svakako biti idući. Štoviše, nema namjeru čekati svoju priliku nego je već naveo kako se nada borbi protiv Alistaira Overeema. Unatoč tome što Overeem dolazi iza poraza, to je prema poretku jedna od dvije najrealnije borbe za njega. Druga bi bila protiv pobjednika borbe između Ciryla Ganea i Jairzinha Rozenstruika.

To je najvažnija promjena na ovotjednim ljestvicama, no vrijedi spomenuti i onu u ženskoj bantam kategoriji. Yana Kunitskaya pobjedom protiv Ketlen Vieire došla je do uspona za dvije pozicije te je sada peta borkinja ljestvice izazivača. Za zaručnicu Thiaga Santosa također se otvaraju neke nove prilike i potencijalno zanimljive borbe.

Od ostalih promjena valja još napomenuti kako je Chris Daukaus postao novi član Top 10 poretka teškaša, što mu je donijela pobjeda nad Alekseijem Oleinikom. Mora se priznati kako se očekivala akvizicija Toma Aspinalla na ljestvicu, no Englezu slavlje nad Andreijem Arlovskim nije donijelo tu čast. Na istoj ljestvici poziciju su zamijenili Sergey Pavlovich i Blagoi Ivanov, tako je Rus sada 13. borac ljestvice, unatoč tome što se nije borio od listopada 2019. godine.

Ako vas zanimaju sve ljestvice, možete ih pogledati OVDJE.

Linker
24. travanj 2024 00:43