UFC

‘On je trenutno najveći izazov u diviziji, ali ja ga dolazim pokopati. Čim uđe u kavez - bit će u dubokim vodama‘

Robert Whittaker

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Robert Whittaker uvjeren je kako će Khamzatu Chimaevu nanijeti prvi poraz u profesionalnoj MMA karijeri

Robert Whittaker u tekućoj je godini vezao dvije pobjede, nad Paulom Costom u veljači i nad Ikramom Aliskerovom u lipnju, te sada gleda prema novom izazovu - u liku Khamzata Chimaeva - s kojim će odmjeriti snage u sunaslovnoj borbi večeri UFC 308 priredbe koja će se za deset dana održati u Etihad Areni (Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati). "The Reaper" je uvjeren da raspolaže s dovoljno alata koji su mu potrebni kako bi "Borzu" nanio prvi poraz u profesionalnoj MMA karijeri, no istovremeno je i svjestan opasnosti koju donosi čečenski borac.

"Chimaev je trenutačno najveći izazov u diviziji. On je nepoznat teren, tlo koje još nije utabano i poštujem zadatak koji je preda mnom, ali mu se i veselim", rekao je 33-godišnji borac u razgovoru za TalkSPORT pa odlučno dodao: "Ja dolazim obaviti posao, dolazim ga maknuti s puta i pokopati".

Ako izuzmemo Kamarua Usmana, koji je u borbu s Chimaevom ušao nepripremljen, na "short notice", Whittaker nedvojbeno predstavlja najozbiljnijeg protivnika u "Borzovoj" dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri. Nekadašnji prvak UFC-ove srednje kategorije svoju prednost vidi u golemom iskustvu koje vuče iz prethodnih "ratova", a koje bi protiv Chimaeva osobito moglo doći do izražaja budući da je njihov meč ugovoren na pet rundi.

Chimaev nikada u karijeri nije odradio više od tri pune runde. ‘"Borz‘" je i u mečevima na 15 minuta pokazivao znakove umora i problema s kondicijskom spremom, dok Whittaker ima čak šest odrađenih mečeva na punih pet rundi, a probleme s ‘"cardiom"‘ nikada nije pokazivao.

"Čim uđe u oktogon sa mnom, bi će u dubokim vodama, a samim time je u vodama u kojima ja želim da bude", zaključio je Whittaker.

Linker
17. listopad 2024 13:04