UFC

‘Oni na visokim pozicijama su pohlepni! Povećajte plaće borcima i smanjite cijenu PPV-a!‘

Dana White

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Turki Alalshikh i Dana White imaju totalno drugačije poglede na to kako bi se trebalo boriti protiv piratstva

Već smo pisali o tome da saudijski boksački promotor Turki Alalshikh vjeruje kako bi snižavanje cijene ‘‘pay-per-view‘‘ (PPV) prijenosa borilačkih priredbi moglo značajno smanjiti piratstvo, ilegalan ‘‘streaming‘‘ i neovlašteno objavljivanje pravima zaštićenog sadržaja.

S druge strane, izvršni direktor UFC-a Dana White radije bi lovio i sudski gonio internetske pirate koji ilegalno prenose UFC priredbe. Iako bi to moglo natjerati neke prekršitelje da se povuku, Streameast News Network (SNN) otvoreno je izazvao Whitea da ispuni svoje prijetnje.

‘‘Tako se treba boriti protiv piratstva. Početi j****o sudski progoniti ljude zato što kradu‘‘, izjavio je White na konferencije za novinare nakon posljednjeg DWCS-a.

"Dođi po nas onda, Dana", objavili su SNN administratori na Twitteru. "Postoji razlika između besplatnog i pristupačnog. Objasnite kako Dana White ima bogatstvo od preko pola milijarde dolara, a njegovi zaposlenici moraju sami plaćati medicinske troškove. Vrijeme je da se oduži fanovima i plati borcima više."

‘‘Oni koji su na visokim pozicijama su pohlepni‘‘, nastavio je SNN. ‘‘Povećajte plaće borcima i smanjite cijenu PPV-a. Borci dobivaju manje od 20% od ukupne zarade.‘‘

Očekivano, fanovi koji ovise o SNN-u za svoje prijenose molili su administratore na Twitteru da izbjegavaju bockati već vrlo frustriranog Whitea, u strahu da bi UFC-ovi pravnici mogli naći način da zatvore platformu. Važno je napomenuti da Elon Musk, koji je preuzeo Twitter krajem 2022., također sjedi i u upravnom odboru Endeavora, kompanije koja je vlasnik UFC-a.

Linker
06. rujan 2024 14:43