UFC

Opravdano favorit ili podcjenjuju Whittakera? Pogledajte prve koeficijente za meč između Chimaeva i Whittakera

Khamzat Chimaev

 Instagram (khamzat Chimaev)
Robert Whittaker i Khamzat Chimaev snage će odmjeriti 22. lipnja (šesti mjesec) na UFC on ABC 6 eventu

Dana White prije dva dana oduševio je UFC-ove fanove potvrdivši meč između Khamzata Chimaeva i Roberta Whittakera. 11-rangirani izazivač u srednjoj kategoriji (Chimaev) borit će se protiv trećerangiranog Whittakera, a pobjednik tog meča postat će sljedećim izazivačem za pojas u srednjoj kategoriji.

Očekuje se kako će Dricus Du Plessis prvu obranu pojasa tražiti u meču protiv Israela Adesanye, a nakon toga na red bi trebao doći pobjednik meča između Whittakera i Chimaeva.

Robert Whittaker kao bivši prvak UFC-ove srednje kategorije i kao borac s 19 profesionalnih nastupa više nego Chimaev, definitivno ima prednost u iskustvu. Australac je prošao ‘‘sito i rešeto‘‘ tijekom svoje dosadašnje karijere, ali još uvijek je pri vrhu UFC-ove srednje kategorije i njegov ‘‘prime‘‘ nije prošao.

Chimaev s druge strane neporažen je borac nakon 13 dosadašnjih profesionalnih MMA nastupa. Veliku većinu tih pobjeda Khamzat je upisao vrlo uvjerljivo, bez većih poteškoća. Međutim, očekuje se kako će mu Whittaker biti možda i najteži dosadašnji izazov.

Unatoč Whittakerovim kvalitetama i iskustvu, kladionice favoriziraju Chimaeva. Sportsbetting.ag kladionica pustila je u javnost prve koeficijente za ovaj meč, a 1,63 iznos je koeficijenta na pobjedu ‘‘Borza‘‘, dok koeficijent na pobjedu Whittakera trenutno iznosi 2,40.

Ljubiteljima klađenja Whittaker će sigurno biti primamljiva oklada po takvom koeficijentu. ‘‘Reaper‘‘ je u prošlosti pokazao kako se može nositi s elitnim hrvačima i posjeduje vještine kojima može neutralizirati njihova najjača oružja.

Ono što također ide na ruku Whittakeru jest činjenica da je meč ugovoren na pet rundi, a Khamzat Chimaev nikada u karijeri nije odradio više od tri pune runde. ‘‘Borz‘‘ je i u mečevima na 15 minuta pokazivao znakove umora i problema s kondicijskom spremom, dok Robert Whittaker ima čak šest odrađenih mečeva na punih pet rundi, a probleme s ‘‘cardiom‘‘ nikada nije pokazivao.

Naravno, Khamzat Chimaev ima mnoštvo svojih aduta i postoje valjani razlozi zašto je favorit, ali Whittakera nikada ne smijemo unaprijed otpisati.

Linker
19. travanj 2024 12:50