UFC

Robert Whittaker dao je prvu reakciju na meč protiv Chimaeva: ‘Znam da je Khamzat čvrst protivnik, ali radujem se teškim mečevima‘

Robert Whittaker

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije raduje se obračunu s ‘‘Borzom‘‘

Robert Whittaker vratio je samopouzdanje u drugom mjesecu ove godine i spreman je za novi pohod na UFC-ovu titulu prvaka u srednjoj kategoriji. ‘‘Reaper‘‘ je u veljači (2. mjesec) ove godine porazio Paula Costu, pružio je odličan nastup i zadržao je svoju poziciju pri vrhu srednje kategorije.

Za napad na titulu, Whittaker će trebati još jednu pobjedu, a Khamzat Chimaev njegova je posljednja prepreka na putu ka novom ‘‘title shotu‘‘. Whittaker i Chimaev predvodit će UFc-ov Fight Night event koji će se 22. lipnja (šesti mjesec) održati u Saudijskoj Arabiji, a Dana White već je potvrdio kako će pobjednik tog meča postati sljedećim izazivačem za titulu.

Khamzat Chimaev jako je težak izazov za Whittakera, a svjestan je toga i sam Robert. Međutim, Australac je u sklopu svog ‘‘MMArcade‘‘ podcasta istaknuo kako se osjeća više nego spremno za ovakav izazov i zapravo se raduje činjenici da ga čeka jako težak meč.

‘‘Shvaćam kakav zadatak je ispred mene. Bit će teško i radit ću strašno naporno tijekom ovog trening kampa. Radujem se tome. Dobra je stvar što nakon prošlog meča nisam zadobio nikakve ozljede. Moje tijelo je u dobrom stanju i ponuđena mi je borba. Borio sam se prije četiri ili pet tjedana, ali spreman sam, samo mi dajte novi meč.

‘‘Trenutno sam u sjajnom psihičkom stanju za prihvatiti tako težak meč. Silno se radujem tome, a svaka teška borba gura moje vještine na novu razinu. Ova borba također me stavlja u poziciju da vratim titulu prvaka u svoje vlasništvo. To je cilj, zar ne?‘‘, objasnio je Whittaker.

Ono što je mnoge iznenadilo jest činjenica da je UFC odlučio Whittakera iskoristiti za svoj debi na teritoriju Saudijske Arabije, iako dva mjeseca kasnije imaju zakazan event u Australiji. Whittaker tvrdi kako je i on sam pomalo iznenađen takvom odlukom, ali ne žali previše zbog poteza organizacije.

‘‘Bio je to svojevrsni šok. Pretpostavljao sam da će me UFC držati na čekanju za event u Australiji koji će se održati u osmom mjesecu, a nekako sam se i pripremao za to. Ali sretan sam jer su mi dali ovu priliku. Ovo je moj put ka tituli prvaka i ovo je način kojim zarađujem novac za svoju djecu. Kao što sam rekao u prijašnjim epizodama podcasta, želim povećati svoju aktivnost. Uz Božju volju i zdravo tijelo, nema razloga da ne prihvatim ovaj meč. Što bih drugo radio?

‘‘Također, činjenica da je borba u Saudijskoj Arabiji i da UFC prvi puta dolazi tamo čini me uzbuđenim jer ću biti dio te povijesti.‘‘, dodao je ‘‘Reaper‘‘.

Kad je u pitanju sama borba, Chimaeva također čeka težak ispit, možda i najteži u dosadašnjoj karijeri. Robert Whittaker borac je koji može neutralizirati sjajne hrvače, a u borbi na nogama rijetki su oni koji mu mogu ravnopravno parirati. Iskustvo je također na Robertovoj strani, a dojam je kako Whittaker puno bolje raspolaže energijom tijekom borbe i djeluje spremnije na mečeve koji traju pet rundi. Naravno, Chimaev također ima mnoštvo kvaliteta među kojima prednjače elitne hrvačke vještine.

‘‘Shvaćam da je on čvrst borac. Voli puno ‘grapplati‘ i dobro koristi svoj raspon ruku i doseg. Također posjeduje i nokautersku snagu. Chimaev voli ulogu zlikovca u mečevima sa svojim protivnicima, ali iskreno, on je častan borac. Ući ćemo u kavez i imat ćemo častan meč. On nije tip osobe koja lako odustaje, a nisam ni ja. Stvarno se radujem stvaranju povijesti u Saudijskoj Arabiji.‘‘, zaključak je Whittakera.

Radujemo se i mi ovom meču, jer teško smo mogli dobiti bolju poslasticu u UFC-ovoj srednjoj kategoriji. Neka bolji pobijedi!

Linker
16. travanj 2024 02:22