UFC

Otkriveno je kako će borba za privremenu titulu utjecati na status Stipe Miočića

Stipe Miočić
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Situacija u vrhu UFC-ove teške kategorije zapravo možda i nije komplicirana kako se na prvu čini

Odmah nakon što je za UFC 265 priredbu, koja se održava 7. kolovoza, najavljeno kako će ju predvoditi borba Ciryla Ganea i Derricka Lewisa, koja će isto tako biti borba za privremenu titulu UFC prvaka teške kategorije, mnogi su se pitali kako će to utjecati na bivšeg dvostrukog prvaka Stipu Miočića. Miočić je nedugo nakon poraza od Francisa Ngannoua, koji je doživio krajem ožujka, izjavio kako želi priliku vratiti pojas prvaka u svoje vlasništvu te kako je spreman uključiti se u tu utrku nakon što mu u obitelj stigne prinova. To bi se trebalo dogoditi idućeg mjeseca.

Pozitivne vijesti za Stipu pojavile su se prije otprilike dva mjeseca. Dana White je tada izjavio kako će Derrick Lewis biti prvi Ngannouov izazivač, nakon čega bi trebao svoju novu priliku dobiti Miočić. To je bilo u istom razgovoru kad je rekao kako više nema namjeru čekati Jona Jonesa, a mnogi su pretpostavili da to možda niti nije toliko dobra vijest za Stipu nego da se samo radi o načinu kako isprovocirati Jonesa. Ipak, oni koji su vjerovali, pomalo su se zabrinuli ili zapitali što sad, kad je u međuvremenu dogovorena borba za privremeni naslov prvaka.

Svojevrsni odgovor na to dao je predsjednik UFC-a Dana White, dok je objašnjavao zašto je do spomenute borbe uopće došlo.

"Francis se može boriti ako hoće svaki tjedan. Ako neće, ne mora, nitko nikoga ne tjera boriti se protiv bilo koga. Ovo itekako ima logike i mi smo to najavili Ngannouu. Stipe je broj 1, ali on se tek borio i izgubio. Imam dva druga najbolja borca svijeta. Derrick Lewis ima pobjedu nad Francisom i prvi je izazivač, a Gane dolazi iza sjajne pobjede", rekao je White u razgovoru za MacLife, pokušavajući objasniti trenutno stanje u kraljevskoj kategoriji, kao i razlog ugovaranja spomenute borbe.

Ipak, najvažniji dio dodao je nakon toga.

"Imamo veliku borbu i pobjednik iste će se boriti protiv Francisa Ngannoua. Nakon toga će se pobjednik te borbe vjerojatno boriti protiv Stipe", otkrio je White.

Nekom logikom, ako se ovo uistinu ostvari, tako dolazimo do zaključka da bi se Miočić mogao ponovno boriti na proljeće iduće godine, odnosno otprilike godinu dana nakon poraza od Ngannoua. Je li to predugo razdoblje, posebno za borba u njegovim godinama? Mnogi će reći da je i da bi Stipi pametno bilo uzeti jednu borbu prije toga.

Naravno, tu je i faktor Jona Jonesa, no o njemu Dana White nije htio previše pričati. Samo je dodao kako ima posljednje informacije da se Jon ne namjerava boriti do iduće godine. To je zapravo ono što je sam Jones otkrio preko društvenih mreža, dodavši kako želi svoje tijelo u potpunosti pripremiti za teškaške izazove. Ako je to istina, onda ovo što govori White itekako ima smisla. Jedino je pitanje koliko dugo će se koju borbu čekati, ali to nitko trenutno ne može znati.

Linker
19. travanj 2024 04:34