UFC

Greg Hardy o Derricku Lewisu: ‘On je bivši zatvorenik koji ne zna zašutjeti, obračunat ću se s njim‘

Greg Hardy
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Derrick Lewis višestruko puta doticao se Grega Hardyja, a sada je dobio i odgovor

32-godišnji američki teškaš Greg Hardy ovog vikenda na UFC 264 priredbi odmjerit će snage protiv Australca Taija Tuivase (11-3, 5-3 UFC). ''Prince of War'' na konferenciji za medije dotaknuo se Derricka Lewisa koji ga često spominjao u svojim medijskim istupima. Podsjećamo, Hardy je prva dva profesionalna MMA nastupa odradio u sklopu DWCS-a. Već tada privukao je puno pažnje kao bivši NFL igrač, no još je veću pažnju privlačio podatak da je Hardy registrirani nasilnik nad ženama te se borio s nizom optužbi za prebijanje bivše djevojke. Velika većina fanova uživa u svakom porazu Grega Hardyja, a Derrick Lewis nekoliko puta ponudio se kao kandidat koji će brutalno nokautirati bivšeg NFL-ovca.

Hardy se na UFC 264 konferenciji za medije napokon dotaknuo Derricka Lewisa te je izrazio svoje mišljenje o njemu. Čini se kako američki borac ima jasnog favorita u borbi za privremenog prvaka teške kategorije, a to neće biti njegov sunarodnjak Derrick Lewis.

''Navijat ću za Ciryla (Ganea). Ne mogu navijati za debelog, jednostavno ne mogu. On je želatinozan i lijen. Odličan je borac, no jednostavno ne mogu navijati za njega. Dodao bih i kako priča previše sranja o meni. Spominjao je moje ime dok sam bio dijete (dok je bio neiskusni debitant, op.a.). Kako bi izgledalo da ja napadnem nekoga tko tek dolazi s Contender Seriesa? Rekli biste da sam djetinjast, no njemu (Lewisu) ste tolerirali. Moram se obračunati s njim.'', rekao je Hardy, no svjestan je da još nije dovoljno kvalitetan za meč protiv Lewisa.

''On je bivši zatvorenik koji ne zna kada treba zašutjeti. Prizemljit ću ga kada dođe vrijeme za to. Naravno, tajming je najbitniji, još nisam na toj razini. Voljan sam priznati da je trenutno bolji od mene, no i dalje je debeljko. On je tip borca koji čeka treću rundu, oponaša oposuma do tad, a onda baca hrpu jakih udaraca (haymakera). Zar je to MMA? On je čak i pogledao sve vas u lice te vam rekao da se ne želi baviti ovime i da neće učiti hrvati. Što da sam ja rekao takve stvari?'', dodao je Hardy.

Mora se priznati da Greg Hardy nije jedini koji vidi problem u Lewisovom odnosu ka sportu, no isto tako je realnost da je Derrick Lewis ipak klasa iznad Hardyja, a bivši NFL igrač morat će puno poraditi na svojim vještinama ukoliko borbom namjerava kazniti Lewisa za riječi koje mu je uputio. Tai Tuivasa dobar je ispit koji će pokazati Hardyjeve trenutne mogućnosti, a Greg zasigurno želi izbjeći drugi poraz u nizu nakon što je u prosincu izgubio nokautom u drugoj rundi u borbi protiv Marcina Tybure. ''Black Beast'' s druge strane čeka 7. kolovoza i borbu protiv Ciryla Ganea. Pobijedi li neporaženog Francuza, postat će privremenim prvakom teške kategorije, a to je razina o kojoj Hardy trenutno može samo sanjati.

Linker
24. travanj 2024 12:52