UFC

Ovakvu priredbu UFC nije imao već 15 godina

Dana White
 Screenshot (YouTube)
Eventi poput ovog kojeg su predvodili Alistair Overeem i Augusto Sakai prava su rijetkost

Brojne su promjene posljednjih dana pogodile UFC, a sve je to u konačnici rezultiralo time da se na popisu borbi za u nedjelju održani event našlo samo sedam okršaja...

Situacija je to kojoj nismo svjedočili još od The Ultimate Fighter 2 finalnog eventa kojeg su 5. studenog 2005. godine u Las Vegasu predvodili Diego Sanchez i Nick Diaz. Tada je, podsjetimo, na 'cardu' također bilo samo sedam mečeva.

Prema ESPN-ovim statističkim podacima, najmanji broj borbi na UFC-ovim priredbama je šest. To se dogodilo samo tri puta - na UFC 3, UFC 25 i UFC 37.5 eventima.

Kako je došlo do svega sedam mečeva na UFC Vegas 9 priredbi?

UFC je u svom službenom objašnjenju otkrio da su borbe: Alexander Romanov vs. Marcos Rogerio de Lima i Thiago Moises vs. Jalin Turner otkazane "zbog pozitivnih testova na COVID-19."

U istoj je poruci UFC dodao i kako je Kevin Natividad iz predostrožnosti uklonjen iz meča s Brianom Kelleherom. Njega je, podsjetimo, u konačnici zamijenio Ray Rodriguez.

Natividad je, prema saznanjima MMA Fightinga, imao prvo pozitivan, a potom i negativan nalaz testa na COVID-19. Upravo se iz tog razloga Rodriguez i pojavio te za svaki slučaj izvagao dan uoči eventa.

UFC Vegas 9 rezultati:

Alistair Overeem def. Augusto Sakai, TKO (R5, 0:26)

Ovince Saint Preux def. Alonzo Menifield, KO (R2, 4:07)

Michel Pereira def. Zelim Imadaevm, gušenje (R3, 4:39)

Andre Muniz def. Bartosz Fabinski, poluga na ruci (R1, 2:42)

Brian Kelleher def. Ray Rodriguez, gušenje (R1, 0:39)

Viviane Araujo def. Montana De La Rosa, jednoglasna odluka sudaca (30-27 x2, 29-28)

Hunter Azure def. Cole Smith, jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Linker
30. travanj 2024 20:54