UFC

Ovince Saint Preux kažnjen zbog zabranjenih supstanci, ali suspenziju je već odslužio

Ovince Saint Preux
 Screenshot/Youtube
Ovince Saint Preux kažnjen je s tri mjeseca suspenzije zbog pozitivnog testa na zabranjene supstance. UFC-ov poluteškaš je prihvatio suspenziju, koja je retroaktivna i teče od kraja listopada, što znači da je OSP već spreman za sljedeći nastup.

USADA je u petak objavila suspenzije i objasnila zašto je OSP dobio smanjenu kaznu, kao i Diego Sanchez, koji je također dobio smanjenu kaznu od tri mjeseca.

U priopćenju stoji da je OSP bio pozitivan na ostarine, GW1516 i LGD-4033, a uzorak je uzet izvan natjecanja 1. studenog. Radi se o supstancama koje su na listi zabranjenih u UFC-u, ali istraga je utvrdila da je Saint Preux bio još jedna žrtva "kontaminiranih suplemenata".

OSP je predao na analizu zatvorena pakiranja suplemenata koje je koristio i u kojima su pronađene zabranjene supstance, no one nisu bile istaknute na pakiranju.

"USADA je utvrdila da je Saint Preux bio izložen tim supstancama od 25. listopada 2019., prije promjene USADA-inih pravila. Iako nije koristio certificirane suplemente, kazna mu je reducirana jer je dokazao da je uzrok pozitivnog testa kontaminacija proizvoda u kojima je razina supstanci toliko niska da nije mogla poboljšati njegove performanse", stoji u priopćenju.

OSP je posljednju borbu odradio u rujnu kada je submissionom pobijedio Michala Oleksiejczuka, a prije toga upisao je dva poraza zaredom, od Dominicka Reyesa i Nikite Krylova.

Linker
07. svibanj 2024 15:42