UFC

‘Ovo je bilo odvratno i sramotno, što je sudac čekao?‘: MMA javnost zgrožena je sucem koji je sudio meč Turnera i Greena

Jalin Turner (gornji) vs. Bobby Green

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
Glavni sudac Kerry Hatley trenutno je na meti kritika među MMA borcima i fanovima

‘‘Ovo je bilo odvratno! On (Green) je bio licem prema dolje, primao je udarce od vrlo moćnog udarača svjetske klase. Ovo je odvratno, trebalo je biti okončano još u ovom trenutku. Kerry Hatley je odličan sudac, ali što je čekao? Ljudski životi su na kocki, odnosno, njihovo zdravlje je na kocki. Bio je okrenut licem prema dolje i neprestano je primao udarce. Ovo je bilo sramotno i odvratno. Da je on (sudac Hatley) bio okrenut licem prema dolje i da prima udarce, sigurno bi i on sam htio da je borba ranije prekinuta.‘‘, riječi su Michaela Bispinga po završetku meča između Jalina Turnera i Bobbyja Greena.

Jalin Turner brutalno je nokautirao Bobbyja Greena na UFC on ESPN 52 eventu, ali taj nokaut nije morao dobiti prefiks ‘‘brutalan‘‘. Sudac Kerry Hatley glavni je krivac zašto je Green ostao bez svijesti, brutalno nokautiran.

‘‘Što ti još treba?‘‘, uzvikivao je komentator Brendan Fitzgerald dok je Turner zadavao udarce nemoćnom Greenu, a svi su čekali da sudac konačno okonča taj meč. Bobby Green u tim trenucima bio je položen na trbuh, licem okrenut prema dolje, a uzdrman je još dok se borba odvijala na nogama. Barem 10 nepotrebnih i vrlo teških udaraca primio je Green, prije nego je Hatley konačno prekinuo taj meč.

Nisu se samo UFC-ovi komentatori zgražali na odluku suca da pusti toliko nepotrebnih udaraca. Oštar s kritikama bio je i Dana White na konferenciji za medije nakon eventa.

‘‘Bio je to jedan od najgorih prekida koji sam ikad vidio. Međutim, razlika je u tome što Hatley shvaća da je napravio pogrešku, a imali smo neke suce koji su znali govoriti gluposti poput: ‘Dao sam joj priliku da bude ratnica‘ i slično. Hatley se ne osjeća dobro zbog svoje pogreške.‘‘, rekao je White.

UFC-ov predsjednik u svojoj izjavi aludirao je na Marija Yamasakija, nekadašnjeg UFC-ovog suca koji se više puta nalazio na meti kritičara jer je prekasno zaustavljao mečeve. Predugo je Yamasaki pustio i meč između Valentine Shevchenko i Priscile Cachoeire, a radi se o onom meču dobro poznate statistike. Čak 230 udaraca pogodila je Shevchenko, a Cachoeira je upisala samo tri točna udarca. Zašto je Valentina morala plasirati toliko udaraca prije prekida, svima je bilo nejasno, dok Yamasaki nije pojasnio:

‘‘Dao sam Cachoeiri priliku da bude ratnica.‘‘

Ovakve pogreške sudaca mogu oduzeti nekoliko godina karijere borcima koji se nađu na gubitničkoj strani, ali mogu im i ozbiljno narušiti zdravlje. Stoga ne čudi da se Hatley našao na udaru MMA javnosti, a neke od reakcija poznatih boraca možete pogledati u Instagram objavi ispod ovog teksta.

Linker
24. travanj 2024 03:23