UFC

(VIDEO) Što mu je bilo na pameti? Pogledajte snimku Turnerovog nokauta i sramotno kasnog sučevog prekida

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Link ove sekvence ostavljamo vam na dnu članka

Sinoć smo imali prilike gledati uistinu odlični UFC on ESPN 52 "event", ali sve dobro i lijepo što smo gledali zasjenila je borba između Bobbyja Greena i Jalina Turnera. Bivši protivnik Uroša Medića upisao je pobjedu nokautom u prvoj rundi, a zbog kritično loše reakcije suca Kerryja Hatleyja, moramo mu dodati atribut - brutalan.

Naime, Turner je desnicom sjajno pogodio iznad uha, uzdrmao je Greena, a zatim je završio posao. Sudac Hatley dao je Greenu maksimalnu šansu da se vrati u meč, ali samo je pretrpio nepotrebnu štetu, primio desetak udaraca više no što je bilo potrebno i ostao ležati bez svijesti.

"Ovo je bilo odvratno! On (Green) je bio licem prema dolje, primao je udarce od vrlo moćnog udarača svjetske klase. Ovo je odvratno, trebalo je biti okončano još u ovom trenutku. Kerry Hatley je odličan sudac, ali što je čekao? Ljudski životi su na kocki, odnosno, njihovo zdravlje je na kocki. Bio je okrenut licem prema dolje i neprestano je primao udarce. Ovo je bilo sramotno i odvratno. Da je on (sudac Hatley) bio okrenut licem prema dolje i da prima udarce, sigurno bi i on sam htio da je borba ranije prekinuta", riječi su Michaela Bispinga po završetku ovog meča, a reakcije borilačke javnosti bile su jednoglasno negativne.

Oglasio se i Dana White, koji je rekao da je to jedan od najgorih prekida koje je ikad vidio, a teško se ne složiti s tim. Karijera i zdravlje boraca je u pitanju, a zakašnjeli prekidi mogu ozbiljno ugroziti one koji stavljaju svoj život na kocku.

Ponajbolji regionalni sudac Velimir Mladenov svojedobno je tijekom gostovanja u Podcast Inkubatoru izjavio:

"Uvijek radije malo ranije prekinem borbu, nego da ugrozim zdravlje boraca."

Eh, da je on sudio, možda bi bila drugačija priča... Na kraju dana, ne možemo promijeniti povijest i nadamo se da Green nije pretrpio veoma ozbiljnu štetu, a da biste se i sami uvjerili u ovaj zakašnjeli prekid, tu sekvencu možete pogledati OVDJE.

Linker
27. travanj 2024 00:07