UFC

Ozlijedio se Islam Makhachev, nastup u Abu Dhabiju pod velikim upitnikom: ‘Nakon Poiriera su me počele boljeti šake‘

 Islam Makhachev

 LUKE HALES Getty Images Via Afp
Bila bi prava šteta da se on i Tsarukyan ne bore prije kraja ove godine, jer upravo Tsarukyana mnogi vide kao veliki test za trenutnog prvaka u lakoj kategoriji

UFC-ova laka kategorija odavno je jedna od najuzbudljivijih, a za titulu se sljedeći treba boriti Arman Tsarukyan. UFC još uvijek nema datum za veliki revanš između njega i prvaka Islama Makhacheva, a originalno se dvojac trebao boriti na UFC-ovoj priredbi 26. listopada (deseti mjesec) u Abu Dhabiju.

S obzirom da je Tsarukyan suspendiran jer je udario fana na UFC 300, borba još nije službeno dogovorena, ali u problemima se našao i sam prvak. Islam Makhachev jučer je otkrio kako je doživio ozljedu te je upitno hoće li uopće moći nastupiti u desetom mjesecu u Abu Dhabiju:

‘‘Nakon borbe protiv Poiriera, počele su me boljeti šake, puno toga me boli. Morat ćemo si uzeti još vremena, sve zacjeljuje malo po malo. Posljednja rendgenska snimka pokazuje da mi je potencijalno puknuo ligament. Vidjet ćemo hoću li se uspjeti oporaviti bez operacije‘‘, rekao je Makhachev za ChampRDS.

‘‘Borba u desetom mjesecu u Abu Dhabiju je pod znakom upitnika. Još uvijek nismo razgovarali o toj borbi… Definitivno želim nastupiti prije kraja ove godine, to je moj plan. Međutim, moramo vidjeti što će od toga biti‘‘, pojasnio je Islam.

Bila bi prava šteta da se on i Tsarukyan ne bore prije kraja ove godine, jer upravo Tsarukyana mnogi vide kao veliki test za trenutnog prvaka u lakoj kategoriji. Nadamo se da će se ipak uspjeti oporaviti bez operacije i da će se uskoro početi pripremati za meč, jer je on veliki UFC-ov adut za priredbe koje se održavaju u tom dijelu svijeta.

Linker
19. rujan 2024 18:01