UFC

Paddy Pimblett: ‘Bio sam užasan u svom posljednjem nastupu, ali ponovno ćete mi se uvlačiti u dupe‘

Paddy Pimblett

 Sports Press Photo/ddp USA/Profimedia
Jedan od popularnijih boraca UFC-ove lake kategorije trenutno se oporavlja od ozljede gležnja

Paddy Pimblett krajem prošle godine odradio je svoj četvrti nastup pod okriljem UFC-a, a iako je slavio i u tom meču, ‘‘hype‘‘ oko njega podosta je splasnuo nakon pobjede nad Jaredom Gordon.

Poprilično neuvjerljivo je Pimblett došao do pobjede, a puno je onih koji smatraju da je taj meč zapravo trebao izgubiti. Uzmemo li u obzir da je Jared Gordon daleko od elitnih boraca u lakoj kategoriji, postalo je jasno da je i Pimblett također izvan te kategorije, barem zasad.

Podosta teško se i sam Pimblett nosio s kritikama na svoj račun, a nema sumnje da bi rado što prije naveo ljude da zaborave tu izvedbu. Najbolji način za to jest uvjerljiva pobjeda u sljedećem nastupu, ali Paddy je operirao gležanj i vjerojatno se neće boriti do kraja godine. U najnovijem videu na svom YouTube kanalu, Pimblett se javio svojim fanovima, dao je neke naznake kada bi se mogao vratiti, ali se osvnuo i kritike s kojima se nosi nakon pobjede nad Gordonom.

‘‘Jedva čekam vratiti se. Nadam se da ću se boriti prije kraja ove godine, da ću dobiti priliku da nekoga prebijem. Bio sam užasan u posljednjem meču. Odradio sam loš nastup i sam sebi sam rekao da sam dobar onoliko koliko sam dobar u posljednjem meču, a bio sam grozan. Ali onda kada se vratim, ljudi će mi se ponovno uvlačiti u guzicu.‘‘, rekao je talentirani borac iz Liverpoola.

Pimblett je postao svjestan lošeg nastupa, ali očito je uvjeren da može puno bolje od onoga što je prezentirao protiv Gordona. Morat će nas ipak uvjeriti da može bolje i sve dok ne prezentira nešto uvjerljivije, fanovima će u sjećanju biti upravo taj posljednji nastup koji je odradio.

Bit će zanimljivo vidjeti s kime će ga UFC upariti po povratku u kavez. Hoće li Pimblett ići korak više kad je u pitanju kvaliteta protivnika ili će se ipak još neko vrijeme zadržati na protivnicima razine Jareda Gordona. Puno je upitnika, ali Pimblett se prije svega mora oporaviti od ozljede.

Linker
28. travanj 2024 07:35