UFC

Paulo Costa: ‘Nokautirat ću Whittakera, nadam se da do tad neće promijeniti kategoriju‘

Costa i Whittaker

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Robert je nedavno govorio o prelasku u polutešku

Robert Whittaker prošlog je vikenda rutinski došao do pobjede nad Marvinom Vettorijem te se tako vratio na pobjedničke staze nakon posljednjeg poraza kojeg mu je nanio prvak Israel Adesanya.

Whittaker je bio bolji nakon tri runde i pokazao je da je uistinu bolji borac od Vettorija, ali je i učvrstio svoje mjesto prvog izazivača srednje kategorije no sad je pitanje kada će i hoće li odmah dobiti još jednu priliku za titulu.

S obzirom da se Adesanya bori protiv Pereire, Whittaker bi vjerojatno tražio pobjednika tog meča, no tu se situacija komplicira u slučaju pobjede Pereire jer bi Adesanya sigurno dobio instantni revanš, no i u slučaju pobjede Adesanye Whittaker će morati čekati barem godinu dana tako da je trenutno u vrlo nezgodnoj situaciji.

No, poželi li odraditi još koji meč do tad, Paulo Costa se sam ponudio. Ne samo da se ponudio, nego je i bivšem prvaku i zaprijetio te je na Twitteru napisao:

‘‘Kad se budem borio protiv Whittakera neće biti sudačke odluke, ići ću na nokaut. Nadam se da do tada neće promijeniti kategoriju.‘‘

Whittaker je nedavno govorio kako se definitivno vidi u poluteškoj kategoriji, ali je i nakon subotnje pobjede rekao kako je on najopasniji borac u kategoriji. Naznaka da Whittaker neće čekati prvaka jest i činjenica da je rekao da UFC sprema priredbu u Australiji na kojoj se i on želi boriti, tako da borba protiv Coste nije toliko nemoguća.

Linker
24. travanj 2024 19:39