UFC

Paulo Costa: ‘Sean Strickland se odbio boriti protiv mene‘, ubrzo je stigao i Stricklandov odgovor

Paulo Costa

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC 302 priredba bi mogla imati jedan poprilično uzbudljiv okršaj u srednjoj kategoriji.

Paulo Costa, sedmorangirani izazivač za naslov UFC prvaka u srednjoj kategoriji, rekao je da su mu ponuđena dva protivnika.

U intervjuu za emisiju ‘The Coach and The Casual‘, Costa je rekao da mu je nedavno ponuđena borba sa četvrtim izazivačem Jaredom Cannonierom. Svidjela mu se ideja tog dvoboja, ali njegov promotor je pozvao na borbu s drugim protivnikom – bivšim prvakom Seanom Stricklandom.

"Volim ideju borbe s Cannonierom, i UFC je sugerirao da se borimo u lipnju", rekao je Costa. "Ali onda se UFC predomislio i rekao, ‘Paulo, boriš se protiv Seana Stricklanda 1. lipnja‘. To je odlična borba. To je zabavna borba, mislim da čak i zabavnija nego protiv Cannoniera."

"Nažalost, ne znam što se dogodilo - Strickland je rekao ne. Strickland se odbio boriti se sa mnom. To mi je UFC rekao. Mislim da bi borba bila sjajna. Volio bih se boriti s njim."

UFC 302 održat će se 1. lipnja u Prudential Centru u Newarku, N.J.

Bivši prvak nije rekao puno, ali prema onome što je podijelio s nama, čini se da poriče kako je odbio borbu. Kratko je napisao u objavi na Instagramu: "Nikad ne kažem ne... Ja pitam koliko."

image

Strickland Instagram

SCREENSHOT

Strickland se zauzimao za revanš s Dricusom du Plessisom, koji ga je pobijedio na UFC-u 297 i tako mu uskratio prvu obranu naslova. Prethodni borac koji je pobijedio Stricklanda bio je upravo Cannonier, to je postigao kontroverznom odlukom na UFC Vegas 66 priredbi u prosincu 2022. godine.

Du Plessis je nedavno anketirao svoje obožavatelje o tome bi li revanš sa Stricklandom ili borba s rivalom i bivšim prvakom Israelom Adesanyom bili bolji za njegovu prvu obranu naslova. Du Plessis i Adesanya su već nekoliko mjeseci u sukobu i jednom su već bili zakazani boriti se na UFC-u 293 prije nego što je Du Plessisova ozljeda spriječila da se taj meč dogodi. Strickland je tada zamijenio Du Plessisa i, na svačije veliko iznenađenje, osvojio naslov pobijedivši Adesanyu.

S Du Plessisom na vrhu kategorije, Costa sada ima puno veće izglede za borbu za naslov. Međutim, ako se Strickland doista neće boriti s njim, možda će morati prihvatiti drugi put natrag prema tituli.

Linker
22. travanj 2024 18:08