UFC

Paulo Costa vjeruje da ga dvije borbe dijele od napada na titulu: ‘Radio sam neke pogreške!‘

Paulo Costa

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivšem izazivaču su nastupi u srednjoj kategoriji trebali biti zabranjeni

Paulo Costa (13-2) nikako ne odustaje od ideje o revanšu protiv aktualnog prvaka, Israela Adesanye. Štoviše, Costa vjeruje kako ga samo dvije borbe dijele od novog napada na titulu. Podsjećamo, Costa se u Octagon vraća na UFC 278 priredbi 20. kolovoza (osmi mjesec) i to protiv veterana Lukea Rockoholda.

''Nikad nisam odustao od pojasa. Radio sam neke pogreške, izgubio sam posljednje dvije borbe tako da ovu trebam pobijediti i gledati prema naprijed. Vjerujem da bi nakon dvije pobijede ponovno bio na redu za pojas.'', rekao je Costa.

Nakon pet pobjeda u nizu u UFC-u, Costa je dobio priliku protiv Adesanye. Tako je pobijedio Yoela Romera, Uriaha Halla, Johnnyja Hendricksa i druge. Od Adesanye je izgubio na UFC 253 priredbi tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Nakon neuspjeha u borbi za titulu, uslijedio je poznati skandal prije borbe s Marvinom Vettorijem, kada se na vagi pojavio sa čak 12 kg viška. Vettori je tad pristao na borbu u poluteškoj kategoriji te ga je svejedno pobijedio nakon pet rundi jednoglasnom sudačkom odlukom.

Iako je predsjednik UFC-a rekao kako nema šanse da se Paulo Costa ponovno bori u srednjoj kategoriji, izgleda da je ipak popustio te je dopustio ugovaranje borbe između njega i veterana Rockholda. Iako se borba originalno trebala održati na UFC 277 priredbi 30. srpnja (sedmi mjesec), prebačena je za priredbu kasnije zbog zasad nepoznatih razloga.

Linker
25. travanj 2024 09:31