UFC

Pereira ne vjeruje da se Adesanya neće dugo boriti: ‘To je loše za njega, ali treba i napraviti neke promjene‘

Alex Pereira (lijevo) i Israel Adesanya (desno)

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
S obzirom da sada više nije prvak, možda je sada pravo vrijeme da napravi nužne promjene kako bi se mogao vratiti na nivo na kojem je bio

Nakon što ga je punih pet rundi Sean Strickland dominirao, a zatim mu oduzeo titulu u srednjoj kategoriji, bivši prvak Israel Adesanya odlučio se povući. Nije se umirovio, ali najavio je jako dugu pauzu od sporta koja bi mogla potrajati i nekoliko godina. Očito se zasitio svega te je osjetio potrebu malo se odmaknuti i razmisliti o svemu.

U posljednja tri nastupa, Adesanya je dvaput poražen. Jednom od Stricklanda, a jednom i od Alexa Pereire u njihovom prvom meču u UFC-u. Upravo je Pereira komentirao njegovu odluku da nestane iz sporta na duži vremenski period:

‘‘Mislim da to nije istina i da neće nestati na duži period. Uostalom, za njega ni nije dobro da bude toliko dugo bez borbe. Uskoro će početi davati nove intervjue i ponovno će biti motiviran. Mislim da njemu treba samo malo motivacije. Ukoliko pronađe nešto što će ga motivirati, vjerujem da će se uskoro vratiti. Kada pronađe motivaciju, doći će nazad‘‘, rekao je Pereira za MMA Fighting.

‘‘Adesanya bi trebao promijeniti par stvari da bolje izgleda unutra. Ako se vrati bez da je učinio te promjene, bit će ista stvar kao da je nastavio borbu protiv Stricklanda, istih pet rundi. Trebaju mu promjene, ali to nije lagano. Tako se bori cijeli život i to neće promijeniti dok je prvak‘‘, dodao je.

S obzirom da sada više nije prvak, možda je sada pravo vrijeme da napravi nužne promjene kako bi se mogao vratiti na nivo na kojem je bio. Hoće li to učiniti, saznat ćemo kada se vrati u kavez.

Linker
28. travanj 2024 20:39