UFC

(VIDEO) Alex Pereira ide po pojas poluteške kategorije! Prisjetite se kako je ugrabio tron protiv Adesanye

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Snimku borbe možete pogledati na dnu članka

Ovog vikenda čeka nas još jedan PPV "event" u režiji UFC-a. Ovaj smo dan čekali jako dugo jer je priredbu trebao predvoditi Stipe Miočić, ali Jon Jones se ozlijedio te od tog meča neće biti ništa. Umjesto njih, glavnu borbu večeri okupirali su borci koji će pokušati osvojiti upražnjenu titulu poluteške kategorije, Jiri Prochazka i Alex Pereira.

Potonjem će ovo biti druga kategorija u kojoj će pokušati postati prvak nakon što je prošle godine bio izazivač za pojas divizije do 84 kilograma. Tada je prvak bio njegov dugogodišnji rival Israel Adesanya, a "Poatan" je napokon dobio priliku boriti se protiv njega.

Adesanya je u ovaj meč ušao kao favorit po kladionicama, a sigurno je imao dodatan motiv da osveti poraze od Pereire iz dana kickboksa. S druge strane, Brazilcu je ovo bio tek četvrti meč u UFC-u, a napad na titulu izborio je nokautom protiv Seana Stricklanda u prvoj rundi iste godine u srpnju.

"Last Stylebender" bio je taj koji je vodio u ovome meču, ali pred sam kraj borbe, Pereira je uspio ispaliti kombinaciju, uzdrmati ga i na kraju nokautirati. Da ne duljimo, snimku cijele borbe pogledajte na dnu članka.

Linker
17. svibanj 2024 02:54