UFC

Petr Yan: ‘Napravio sam nešto nedopustivo, no u trenutku nisam bio svjestan da je udarac ilegalan"

Petr Yan
 screenshot (YouTube)
Sad već bivši UFC prvak prihvatio je svoju pogrešku, ali vjeruje da će instantno dobiti revanš

Petr Yan više nije UFC prvak bantam kategorije, iako je u borbi protiv Aljamaina Sterlinga sve do jednog trenutka sve izgledalo da će to ostati. No, napravio je veliku pogrešku, pogodio svog protivnika ilegalnim udarcem i sve je postalo jasno nakon što je Sterling otkrio kako nije u stanju nastaviti borbu.

Yan je nakon borbe došao na službenu konferenciju za medije, gdje je progovorio o trenutku u kojem je pogodio svog protivnika koljenom u glavu, a prokomentirao je i glasine kako je to napravio jer je čuo savjete od svog kuta.

"Sve ste vidjeli, ne znam što reći. Nisam bio svjestan je li on na podu ili ne, gledao sam mu ruke i jednostavno sam zaboravio na njegove noge. Nisam imao namjeru napraviti išta ilegalno. Nisam slušao što mi se govori. Bio sam fokusiran na njegove ruke i na to da ga udarim kad se ustane", rekao je Yan, dodavši:

"Ne, nisam bio svjestan da je udarac bio ilegalan, mislio sam da sam sve dobro napravio. Ne znam kakva je s njim bila situacija, on bolje od mene zna je li mogao nastaviti. Ja znam ono što ste svi vidjeli, da sam dominirao borbu."

Nije htio komentirati Sterlingovo stanje, odnosno smatra li da je on pomalo odglumio nemogućnost nastavka borbe, da bi lakše došao do titule.

"Gadno je ovako izgubiti titulu, no isto tako mislim da ju niti on ne želi ovako osvojiti. Ukoliko bude zdrav, nadam se da ćemo uskoro ugovoriti revanš", nada se Rus ponovljenoj borbi, dodavši kako je već prihvatio svoju pogrešku:

"Da, sad sam svjestan što sam napravio i da je udarac bilo ilegalan. To što sam napravio je nedopustivo i s razlogom sam ostao bez pojasa. Ovo sam prihvatio tako kako je, ali bit ću jako razočaran ako ne bude revanša."

Revanš vjerojatno ne bi trebao previše usporiti kategoriju, posebno ako se u međuvremenu ugovori borba između TJ-a Dillashawa i Coryja Sandhagena za prvog izazivača. Tko zna, možda bi se ta dva okršaja mogla naći na istom programu.

Linker
23. travanj 2024 03:40