UFC

Petr Yan odgovorio na prozivku: ‘Skrenu s tračnica kada me vide u oktogonu, poslat ću ga u MMA školu‘

Petr Yan 

 Megan Briggs/Getty images/Profimedia
Rus bi se mogao naći u pravom trenutku na pravom mjestu, ako uspije upisati trijumfirat nad divizijskim suparnikom iz Ekvadora

Nakon velike povratničke pobjede na UFC-u 299 prošlog mjeseca, Petra Yana prozvao je njegov kolega iz bantam kategorije Marlon Vera.

Nakon što je upisao tri poraza zaredom, Yan se vratio s jednogodišnje pauze pobijedom nad Songom Yadongom jednoglasnom odlukom sudaca.

Iste noći, Veru je potpuno izdominirao Sean O‘Malley u borbi gdje je "Chito" neuspješno probao preuzeti tron od prvaka divizije.

Nakon razočaravajuće izvedbe, Ekvadorac je odmah nastavio planirati svoj novi put do naslova i odlučio da bi mu prva stanica mogao biti Rus.

"Nadam se da ću se boriti s Yanom u studenom. Osjećam da bi to bila odlična borba koja u ovom trenutku ima najviše smisla za mene", rekao je Vera za MMA Hour.

Trenutno su borci jedan do drugoga na ljestvici bantam kategorije, s Yanom na četvrtom, a Verom na petom mjestu.

Yan je isprva morao razočarati Veru jer je odmah nakon trijumfa javno najavio da će morati ići na operacija zbog ozljede koju je zadobio tijekom meča.

No, želja "Chite“ mogla bi se ostvariti jer je Yan izjavio kako je uspješno operiran i spreman za borbu s 31-godišnjakom.

"Želim li se boriti protiv Marlona Vere? Da. Bit ću spreman za studeni. Naravno da ću to učiniti. Bit će to za njega škola MMA-a“, rekao je Yan za KPSport.

Unatoč omjeru 1-3 u posljednje četiri borbe, Yan je samo jednu ili dvije pobjede udaljen od potencijalnog ponovnog napada na titulu. A izgledi za borbu su veliki, budući da trenutni prvak "Suga" ima povijest s Yanom.

"No Mercy“ je usporedio moguću borbu s Verom sa sukobom protiv Yadonga, tvrdeći da ni „Chito“ neće uspjeti ostvariti svoj plan.

“Vidjeli ste kako se Yadong pokazao u svom ‘najboljem izdanju‘. Malo je skrenuo s tračnica, tako ću dočekati i Veru i neće biti onako kako je on to zamislio. To vam garantiram sto posto. Idem dalje, a listopad ili studeni mi se čine kao dobro vrijeme za to sučeljavanje”, zaključio je Yan.

Ovisno o tome hoće li se Sandhagen boriti s Umarom Nurmagomedovim i kako će ta borba završiti, Yan bi se mogao naći u pravom trenutku na pravom mjestu za napad na pojas, ali samo ako uspije trijumfirati nad Verom.

Linker
20. travanj 2024 17:00