UFC

Petr Yan želi gledati meč dvojice legendi, Dominicku Cruzu sviđa se njegov prijedlog

Dominick Cruz

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Privremeni prvak bantam kategorije još u dvanaestom mjesecu predložio je tu borbu

Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije, Dominick Cruz, protekle godine u potpunosti je oživio svoju karijeru. 36-godišnjak čekao je pobjedu od 2016. godine, no protekle godine upisao je dvije pobjede u jednako toliko nastupa.

Casey Kenney i Pedro Munhoz bili su borci koje je Cruz savladao i trenutno je sedmi u poretku izazivača. Još jedna dobra pobjeda, Cruza bi dovela potencijalno i do napada na titulu. Bantam kategorija je prožeta sjajnim borcima, no svi čekaju rasplet pri vrhu kategorije.

Petr Yan privremeni je prvak, a priliku za postati neprikosnovenim prvakom, imat će 09. travnja (četvrti mjesec) protiv prvaka Aljamaina Sterlinga. Njihov prvi meč završio je diskvalifikacijom Yana i više od godinu dana čekamo revanš.

Ruski borac još u prosincu imao je zanimljiv prijedlog za Dominicka Cruza. Međutim, Yan nije predložio sebe kao protivnika, nego bi rado upario dvojicu bivših UFC-ovih prvaka.

''Aldo protiv Cruza je borba koju treba ugovoriti'', napisao je Yan na Twitteru.

Dominick Cruz trenutno nema ugovoren meč te je očito sve željniji novog nastupa. Očito se Dominick prisjetio Yanovog ''tvita'' te je dva i pol mjeseca kasnije odgovorio na taj prijedlog.

''Slažem se s tobom prvače.'', kratki je odgovor Dominicka Cruza.

Jose Aldo također nema trenutno ugovoren meč, a borba dvojice bivših prvaka, nešto je u čemu bi fanovi zasigurno uživali. Međutim, Aldo je na tri pobjede u nizu i trenutno je trećerangirani izazivač kategorije. Brazilac bi se rado borio za pojas, no Yan, a i T.J. Dillashaw trenutno su ispred njega. Borbom protiv Cruza, Aldo bi puno riskirao, no još jedna pobjeda gotovo sigurno će mu trebat za napad na pojas.

Linker
28. travanj 2024 01:18