UFC

Pogledajte možda i najveće iznenađenje godine, ovakav poraz višestrukog svjetskog prvaka nismo očekivali!

Anthony Hernandez
 Screenshot (Twitter, UFC)
Među dobitnicima UFC-ovih bonusa posebno se ističe ime Amerikanca Anthonyja Hernandeza

Kamaru Usman napustio je u nedjelju lasvegaški APEX s velikom pobjedom, zasluženo obranjenim pojasom, ali i s dodatnim UFC-ovim bonusom.

Naime, aktualni prvak u velter kategoriji jedan je od četvero sudionika UFC-a 258 koji su za svoje izvedbe nagrađeni s dodatnih 50 tisuća dolara.

Usman (18-1) je svoj bonus, podsjetimo, zaradio tako što je u trećoj rundi zaustavio nekadašnjeg timskog kolegu Gilberta Burnsa (19-4), a osim njega, s dodatnom zaradom mogu se pohvaliti i Julian Marquez, Anthony Hernandez i Polyana Viana.

Amerikanac Marquez (8-2) vratio se borbama nakon dvije i pol godine i do vrijedne pobjede stigao tako što je anakonda gušenjem zaustavio svog protivnika Makija Pitola (13-8).

Gušenje, ali u ovom slučaju 'giljotinom', bilo je put do pobjede i za 27-godišnjeg Hernandeza (8-2, 1 nc) koji je zaslužan za najveće iznenađenje večeri, a možda i godine, pogotovo kada pogledamo na koji je način i protiv koga upisao pobjedu. Naime, Anthony je u Las Vegasu gušenjem zaustavio Rodolfa Vieiru (7-1), inače višestrukog BJJ prvaka svijeta kojemu je ovo bi prvi poraz u profesionalnoj MMA karijeri. Snimku ovog prekida pogledajte OVDJE.

Za Brazilku Vianu (12-4) pobjednički potez bila je poluga na ruci kojom je nakon nešto više od tri minute borbe zaustavila Amerikanku Mallory Martin (7-4).

Linker
26. travanj 2024 23:03