UFC

Potvrđen datum povratka Nicka Diaza, veliki revanš održat će se na pet rundi

Nick Diaz
 USAToday Network/Ddp USA/Profimedia
UFC 266 priredba imat će sunaslovnu borbu puno intrigantniju od one glavne

Ono što je prošlog tjedna pomalo neočekivano isplivalo u medije, a za što je Dana White potvrdio kako je nešto na čemu se ozbiljno radi, sad je službeno potvrđeno. Nick Diaz vraća se u UFC-ov Octagon već ove godine i to revanšem jedne od svojih najlegendarnijih borbi.

Pouzdani izvori, uključujući Yahoo Sports, koji su otkrili kako im je informaciju otkrio Dana White osobno, prenijeli su vijest kako će se stariji Diaz boriti na UFC 266 priredbi protiv Robbieja Lawlera. Bit će to sunaslovna borba te priredbe, ali će biti ugovorena na pet rundi. Tako je to druga borba na pet rundi u UFC povijesti, a da se ne radi o glavnoj borbi priredbe ili borbi za titulu. Prva je bila UFC 263 borba Nickovog brata Natea protiv Leona Edwardsa, održana prošlog mjeseca.

UFC 266 priredba dogovorena je za 25. rujna u Las Vegasu, u T-Mobile Areni, a za sada nema službeno potvrđenu glavnu borbu, iako sve informacije govore kako bi to trebali biti Alexander Volkanovski i Brian Ortega. Prvak perolake kategorije i njegov izazivač bili su treneri u aktualnoj sezoni Ultimate Fightera, čije je emitiranje trenutno otprilike na sredini.

Diaz i Lawler prvi put su se borili 2004. godine na UFC 47 priredbi, kao još uvijek dva mlada i talentirana borca. Pružili su nezaboravnu borbu koju mnogi i dan danas svrstavaju među najbolje u povijesti promocije. Nakon lude prve runde prepune akcije, tada 21-godišnji Diaz savladao je dvije godine starijeg protivnika nokautom nakon minute i pol u drugoj rundi. 17 godina kasnije, i s vrlo živopisnim karijerama iza sebe, ponovno će se naći jedan preko puta drugog u Octagonu.

Nick Diaz (26-9, 7-6 UFC) nije se borio od siječnja 2015. godine, kad je poražen od Andersona Silve, no ta borba je poništena nakon što su obojica pali na doping testu. Posljednja pobjeda ovog 37-godišnjeg borca tako datira na 2011. godinu, kad je u povratničkoj UFC borbi bio bolji od B.J.-a Penna. Nakon toga je nastupio dva puta u uistinu velikim borbama. U borbi za privremenu titulu poražen je od Carlosa Condita, a unatoč tom porazu dobio je priliku boriti se i za pravog, no bolji od njega bio je Georges St-Pierre. Obojica su ga savladali sudačkom odlukom. Diaz je prekidom zaustavljen samo dva puta. 2002. godine od Jeremyja Jacksona u svom petom profesionalnom nastupu te 2007. godine kad je liječnik nakon prve runde prekinuo njegovu borbu za Elite XC titulu protiv K.J.-a Noonsa. Razlog prekida bile su posjekotine na Nickovom licu.

Što se tiče 39-godišnjeg Lawlera (28-15, 13-9 UFC), njegov najplodniji dio karijere dogodio se nakon posljednje Nickove pobjede. 2013. godine vratio se u UFC nakon devet godina nastupa po drugim promocija, a spustivši se u velter kategoriju napravio je sjajan niz koji ga je doveo do titule. Nju je osvojio krajem 2014. godine protiv Johnyja Hendricksa, a onda ju je i dva puta obranio u legendarnim borbama protiv Roryja MacDonalda i Carlosa Condita. Titulu je u trećoj obrani izgubio od Tyrona Woodleya, nakon čega je još savladao Donalda Cerronea. Krenuo je nakon toga njegov negativan niz koji trenutno iznosi četiri poraza.

Kakav god bio aktualni rezime ili forma ovog dvojca, nema sumnje da će borba biti hit. Obojica su previše toga prošli da fanovi ne bi htjeli još jednom vidjeti okršaj ova dva ratnika. Možda nisu glavna borba, no oni su ti čija će zasluga biti rezultat prodaje prijenosa priredbe na kojoj će se boriti.

Linker
25. travanj 2024 15:23