UFC

(VIDEO) Kakav je to rat bio! Prisjetite se prve borbe između Robbieja Lawlera i Nicka Diaza

Nick Diaz vs Robbie Lawler
 Screenshot (youtube, Ufc)
Više od 17 godina prošlo je od prvog obračuna dvojice beskompromisnih ratnika

Mnogobrojni fanovi ugodno su se iznenadili saznanjem da se Nick Diaz vraća u kavez 25. rujna ove godine u sklopu UFC 266 priredbe. Radost je postala još veća kada je UFC objavio da će Diaz odraditi revanš protiv Robbieja Lawlera. Ovaj dvojac prvi puta se borio davne 2004. godine te su pružili šest i pol minuta bespoštedne borbe u kojoj je na kraju kao pobjednik nokautom izašao Nick Diaz. Zanimljiv podatak je kako je Diazu borba protiv Lawlera bila već 11. profesionalna MMA borba dok je Robbieju meč protiv Nicka bio deseti u profesionalnoj karijeri. Nešto više od 17 godina kasnije, obojica su i dalje u UFC-u te se bore protiv najboljih MMA na svijetu.

38-godišnji Nick nije se borio od siječnja 2015. godine i borbe koju je prvotno izgubio od Andersona Silve, no ishod je kasnije preinačen u ''No contest'' nakon što su oba borca bili pozitivni na dopinškom testiranju. Mnogi smatraju kako je Diaz tako dugom pauzom prokockao možda i najbolje godine svoje karijere, no bitno je da se sada vraća.

Robbie Lawler s druge strane konstantno je bio aktivan borac, a najbolje dane svoje karijere proživljavao je u periodu od 2014. godine pa do prve polovice 2016. godine kada je osvojio UFC-ov pojas velter kategorije te ga dvaput uspješno obranio. Ipak, 39-godišnji ''Ruthless'' trenutno je u nizu od četiri poraza zaredom i potrebna mu je pobjeda protiv Nicka Diaza. Lawler na pobjedu čeka još od 2017. godine kada je jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Donalda Cerronea. Zadnji ''Ruthlessov'' nastup dogodio se krajem kolovoza prošle godine, a tada je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio od Neila Magnyja.

Nick Diaz i Robbie Lawler oduvijek su poznati kao borci koji preferiraju borbu u stojci uz pregršt nasilja i otvorenih razmjena. Jedan od dokaza tome je i prva borba između ova dva velika ratnika. Oba borca od prve sekunde ušli su agresivno i uzbuđenja nije manjkalo. Međutim, najbolje da se sami podsjetite.

Snimku borbe možete pogledati pri dnu teksta.

Linker
23. travanj 2024 18:49