UFC

Završeno je vaganje uoči UFC 299 eventa: ‘Chito‘ Vera strašno se namučio, jedan borac pojavio se iznad gornje granice

Marlon Vera (lijevo) i Sean O‘Malley (desno)

 Screenshot (twitter, Mma Fighting, Ufc)
Borci su odradili možda i najteži dio posla, a sada im preostaje odmor i rekuperacija do njihovih nastupa

Jako volimo kada vam možemo reći kako je službeno vaganje uoči velikog UFC-ovog eventa prošlo bez većih problema, a nešto takvo možemo vam reći danas. Gotovo svi sudionici sutrašnjeg UFC 299 eventa uspješno su se izvagali i nismo dobili nenadana otkazivanja borbi zbog prekoračenja gornje težinske granice.

Sean O‘Malley i Marlon Vera nisu imali pravo na toleranciju. Obojici je gornja granica postavljena na 135 ‘‘pounda‘‘, jer ipak se radi o meču za pojas u bantam kategoriji. Sean O‘Malley djelovao je kao netko tko se nije pretjerano mučio sa skidanjem kilaže i bez većih problema odradio je svoju zadaću.

‘‘Chito‘‘ Vera također je prošao vaganje, ali njegov govor tijela puno toga nam odaje. Ekvadorac se silno namučio kako bi spustio kilažu do gornje granice bantam kategorije, a čak se morao u potpunosti skinuti da zadovolji propisanu kilažu. Vera je odahnuo nakon što je čuo brojku ‘‘135‘‘ i sada se može posvetiti rehidraciji, oporavku i povratku energije. Ovako iscrpljujuća skidanja kilaže ponekad drastično utječu na izvedbu, ali Vera neće kročiti u kavez do ranih nedjeljnih sati i pregršt je vremena za oporavak.

Na vagu je stao i Merab Dvalishvili, iako on nema ugovoren nastup na UFC 299 eventu. Gruzijac je u ulozi zamjenskog borca u slučaju da O‘Malley ili Vera otkažu nastup. Morao je i Merab skidati kilažu, a svoju zadaću uspješno je obavio i bit će nagrađen određenim honorarom za ulogu rezervnog borca.

Već smo spomenuli kako su gotovo svi sudionici eventa prošli vagu. C.J. Vergara, borac muha kategorije, jedini je borac koji se pojavio iznad dopuštene granice. Vergari je vaga pokazala 127 ‘‘pounda‘‘, ali dobio je dodatnih sat vremena za skinuti još jedan ‘‘pound‘‘ (0,45 kg). Drugi pokušaj također je prošao neuspješno, a Vergara se pojavio s identičnom kilažom kao na prvom pokušaju. Dio njegovog honorara (20 posto) pripast će protivniku Assuu Almabayjevu

Spomenut ćemo još dva teškaška obračuna, jer mečevi teške kategorije nude najveće razlike u kilažama dvaju suprotstavljenih boraca. Robelis Despaigne, Kubanac zastrašujućih predispozicija o kojem smo vam jučer pisali (LINK), na vagu je stao teživši 261 ‘‘pound‘‘ (118,38 kg). Njegov protivnik Josh Parisian još je teži. Iskusni američki teškaš na gornjoj je granici teške kategorije, odnosno, težio je 266 ‘‘lbs‘‘ (120,66 kg).

Puno je veća razlika u kilaži između Curtisa Blaydesa i Jailtona Almeide. Navikli smo da se Jailton Almeida pojavljuje na kilaži koja ne nalikuje istinskim teškašima, a ovaj put je težio 241 ‘‘pound‘‘ (109,32 kg), dok je Blaydes osjetno težih sa svojih 257 ‘‘pounda‘‘ (116,57 kg). Valja istaknuti kako Almeida ipak nikada nije bio teži na vaganju uoči borbe u UFC-ovom kavezu. Ususret prošlom nastupu, Almeida je težio 236 ‘‘pounda‘‘, što je bio njegov rekord, ali sada je nabio dodatnih 5 ‘‘pounda‘‘ (2,26 kg).

Borcima preostaje odraditi ceremonijalno vaganje koje je na rasporedu od 23:00h, a u nastavku ovog članka možete pročitate kompletne rezultate službenog vaganja.

UFC 299 - rezultati vaganja (u lb):

Glavni dio priredbe:

Sean O’Malley (135) vs. Marlon Vera (135)

Backup fighter: Merab Dvalishvili (135)

Dustin Poirier (156) vs. Benoit Saint Denis (155)

Kevin Holland (170) vs. Michael Page (170)

Gilbert Burns (171) vs. Jack Della Maddalena (170)

Petr Yan (135) vs. Song Yadong (136)

Preliminarni dio priredbe:

Curtis Blaydes (257) vs. Jailton Almeida (241)

Katlyn Cerminara (125) vs. Maycee Barber (125)

Mateusz Gamrot (156) vs. Rafael dos Anjos (156)

Pedro Munhoz (135) vs. Kyler Phillips (135)

Rani preliminarni dio priredbe:

Ion Cutelaba (205) vs. Philipe Lins (206)

Michel Pereira (186) vs. Michal Oleksiejczuk (185)

Robelis Despaigne (261) vs. Josh Parisian (266)

CJ Vergara (127)* vs. Assu Almabayev (126)

Joanne Wood (125) vs. Maryna Moroz (126)

Linker
25. travanj 2024 20:30