UFC

Potvrđena lokacija UFC 263 priredbe, Vettori po Adesanyinu titulu pred 18 tisuća gledatelja

Marvin Vettorfi
 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
UFC je odabrao saveznu državu Arizonu kao domaćina iduće velike priredbe pred rasprodanim tribinama

Kako se sve više američkih saveznih država u potpunosti "otvara", tako UFC ima sve veći izbor potencijalnih domaćina svojih PPV priredbi, koje su od prošlog mjeseca vratili održavanju pred publikom. Tako će idućeg mjeseca posjetiti saveznu državu Arizonu.

Nakon što je UFC 261 održan u Jacksonvilleu, UFC 262 za dva tjedna ugostit će Houston, a UFC 264 dočekat će u srpnju rasprodane tribine T-Mobile Arene u Las Vegasu, poznata je i lokacija UFC 263 priredbe. 12. lipnja, 18 tisuća gledatelja pratit će borbe u Gila River Areni u Glendaleu.

UFC 263 predvođen je borbom za titulu srednje kategorije između Israela Adesanye i Marvina Vettorija, dok će u sunaslovnoj borbi za titulu muha kategorije okršaj odraditi Deiveson Figueiredo i Brandon Moreno. U pitanju su naime dva revanša. Adesanya je posljednji čovjek koji je savladao Vettorija, a njihova borba iz travnja 2018. godine završila je podijeljenom odlukom sudaca nakon tri runde. Bilo je to vrijeme dok su obojica tek tražili svoj put prema vrhu. Figueiredo i Moreno su krajem prošle godine odradili epski dvoboj koji je završio bez pobjednika pa nije bilo dvojbe hoće li jedna od najboljih borbi 2020. godine dobiti svoju reprizu.

UFC je posljednji put u Glendaleu bio 14. travnja 2018. godine, kad su u glavnoj borbi nastupili Dustin Poirier i Justin Gaethje te su odradili jedan od najboljih i najuzbudljivijih okršaja u UFC povijesti.

Linker
20. travanj 2024 06:18