UFC

Poznat je ‘main card‘ UFC-ovog spektakla u Abu Dhabiju: Makhachev i Oliveira predvode event

Islam Makhachev (lijevo) i Charles Oliveira (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najbolja svjetska MMA organizacija uskoro će održati novi event na teritoriju Ujedinjenih Arapskih Emirata

Nakon što je završen UFC 293 event održan proteklog vikenda u Sydneyju, više od mjesec dana čekat ćemo sljedeć UFC-ov ‘‘PPV‘‘ event. Tek 21. listopada (deseti mjesec) na redu je UFC 294 event, a čeka nas novi UFC-ov dolazak u Abu Dhabi.

Već po tradiciji, UFC u desetom mjesecu dolazi u Ujedinjene Arapske Emirate, a još od sedmog mjeseca poznato je tko će predvoditi priredbu. Revanš Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire bit će glavna borba večeri, a ulog je Islamova titula prvaka u lakoj kategoriji.

Makhachev je titulu osvojio prošle godine, upravo u Abu Dhabiju, porazivši Charlesa Oliveiru. Godinu dana kasnije, Brazilac će se pokušati osvetiti, a napad na titulu izborio je porazivši Beneila Dariusha u šestom mjesecu ove godine. Makhachev će protiv Oliveire pokušati upisati drugu obranu titule, nakon što je ranije ove godine uspješno obranio pojas pobjedom protiv Alexandera Volkanovskog.

Kad je u pitanju ostatak ‘‘fight carda‘‘, UFC je jučer potvrdio kako će izgledati ‘‘main card‘‘ spektakla u Abu Dhabiju. Osim Makhacheva i Oliveire, na ‘‘main cardu‘‘ naći će se i borba između Khamzata Chimaeva i Paula Coste. Neporaženi čečensko-švedski borac odradit će ovaj nastup u srednjoj kategoriji, a pobjeda nad Costom gurnula bi ga blizu vrhu srednje kategorije. Radi se o meču kojem se fanovi neopisivo raduju, prvenstveno zbog cjelokupnog ‘‘trash talka‘‘ na relaciji Chimaev - Costa, ali i zbog same kvalitete tog meča.

Obračun dvojice top 10 teškaša također je našao svoje mjesto na ‘‘main cardu‘‘. Magomed Ankalaev vratit će se u kavez nakon što je krajem prošle godine remizirao u meču protiv Jana Blachowicza. Ispustio je Ankalaev priliku za postati prvakom, a novi ‘‘title shot‘‘ tražit će u meču protiv Johnnyja Walkera. Brazilac je napokon počeo opravdavati svoj potencijal, upisao je tri pobjede zaredom, a pobjeda nad Ankalaevim bila bi najveća u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Još jedan meč srednje kategorije gledati ćemo u sklopu glavnog dijela ‘‘fight carda‘‘, a radi se o obračunu Ikrama Aliskerova i Nassourdinea Imavova. Aliskerov je ranije ove godine imao ugovoren meč protiv Paula Coste, ali UFC je napravio promjenu plana i programa, pa tako Dagestanca čeka meč protiv francuskog borca dagestanskih korijena.

To su četiri meča koja zasad čine ‘‘main card‘‘, ali prema informacijama koje je UFC obznanio, još jedna borba bit će dodana na glavni dio priredbe. Ne sumnjamo da će ta informacija biti uskoro poznata, a meč Tima Elliotta i Muhammada Mokaeva djeluje kao najizglednija opcija. Osim ako UFC-ovi čelnici nemaju u planu ugovaranje još jednog velikog meča kojim bi dodatno obogatili, ovaj već bogati program.

Linker
03. svibanj 2024 05:32