UFC

Poznati novinar otkrio UFC-ove planove, evo koje bismo sve spektakularne mečeve mogli gledati do kraja godine

Ariel Helwani

 Steven Ferdman/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ariel Helwani, najpoznatiji borilački novinar, iznio je svoja saznanja o UFC-ovom rasporedu za ostatak 2024.

Jedan od najpoznatijih i najkredibilnijih novinara borilačkog sporta, Ariel Helwani, iznio je UFC-ov ovogodišnji plan - koje velike borbe te kada i gdje bi se trebale održati. U svojoj emisiji ‘‘The MMA Hour‘‘ na YouTube kanalu MMA Fightinga, Helwani je u nekoliko navrata podijelio svoje viđenje trenutne situacije što se tiče organizacije nadolazećih UFC priredbi.

Važno je napomenuti da Helwani donosi zaključke na temelju insajderskih informacija i osobnog iskustva te da te informacije tek trebaju biti službeno potvrđene od strane najpoznatije MMA promocije.

Prema onome što je poznati novinar izjavio u svojim emisijama, trenutni raspored UFC-ovih priredbi za 2024. godinu izgleda ovako:

Krenimo redom, Noche UFC je priredba u areni Sphere zakazana za 14. rujan i prema riječima Dane Whitea, taj događaj će biti nešto dosad neviđeno, ‘‘najluđa i najjedinstvenija priredba u povijesti sporta‘‘. Na ovom najavljivanom megaspektaklu, Helwani tvrdi da nema šanse da će najveća UFC zvijezda, Conor McGregor, biti dio tog eventa.

‘‘Ne, tada neće biti Conor protiv Chandlera‘‘, rekao je Helwani. ‘‘Kako trenutno vjetar puše, oni će se boriti u prosincu.‘‘ Tu se najvjerojatnije radi o UFC-u 310 koji nas krajem godine očekuje u Las Vegasu.

‘‘O‘Malley-Merab i Ilia-Max, jedna borba će biti u Sphereu, a druga u (saveznoj državi) Utah‘‘, nastavio je Helwani. To bi značilo da ćemo 14. rujna gledati kako Merab Dvalishvili napada titulu bantam kategorije protiv Seana O‘Malleyja u Las Vegasovom Sphereu, a 5. listopada kako trenutni ‘‘BMF‘‘, Max Holloway, pokušava osvojiti pojas perolake kategorije protiv Ilije Topurije u Salt Lake Cityju na UFC 307 priredbi.

Nakon toga, 27. listopada na Etihad Areni u Abu Dhabiju dolazi nam UFC 308. Već smo navikli da je Bliski istok mjesto na kojem mnogi Rusi, pogotovo Dagestanci, uživaju veliku potporu domaće publike. Prema Helwanijevim nagađanjima, trenutni broj jedan ‘‘P4P‘‘ ljestvice, Islam Makhachev, tada će braniti svoju titulu lake kategorije u revanšu protiv armensko-ruskog borca koji je nedavno svladao Charlesa Oliveiru na jubilarnom UFC-u 300, Armana Tsarukyana. Njihov prvi susret bio je u travnju 2019. godine i tada je Makhachev odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Danas, obojica su drugačiji i kvalitetniji borci nego prije pet godina i Tsarukyan bi sa svojim hrvačkim pedigreom mogao pružiti Dagestancu najtežu obranu titule dosada.

Ono što sigurno s najvećim nestrpljenjem iščekujemo je UFC 309. Jon Jones protiv Stipe Miočića - najveći svih vremena protiv najuspješnijeg UFC teškaša u povijesti - ova borba je s dobrim razlogom nazvana borbom za nasljeđe, za ostavštinu. Njihov prošlogodišnji susret je otkazan, a sada svakim danom samo čekamo službenu potvrdu njihovog okršaja 9. studenog u Madison Square Gardenu, u New Yorku. Miočićeva neaktivnost, tj. izbivanje iz kaveza sada traje već duže od tri godine što mu svakako ne ide u prilog, ali nikako ne valja otpisati takvog srčanog borca kao što je on. S druge strane, Jones se također nalazi na zalasku i pretrpio je jednu od težih ozljeda u svojoj karijeri zbog koje je morao otkazati prošlogodišnji nastup, a i ponovni problemi sa zakonom mogli bi mu otežati pripreme za ovaj meč za ostavštinu. Držimo fige.

UFC 310 je zakazan za prosinac u Las Vegasu, još se ne zna točno mjesto ni datum, a prema Helwaniju, Michael Chandler bi tada napokon mogao dočekati svoj ‘‘money fight‘‘ protiv McGregora. Mnogi su mu govorili kako treba krenuti dalje jer neće dočekati Irca u kavezu, ali Chandleru se očito nigdje ne žuri. Bio je nadomak ostvarenju svojih želja na UFC-u 303, ali Irčeva ozljeda malog nožnog prsta je spriječila njihovu borbu. Oba borca su sada već dugo van kaveza, McGregor je zagazio u četvrtu godinu neaktivnosti dok će Chandleru u studenom biti dvije godine otkako se nije borio. Obojici je u zadnjem meču presudio Dustin Poirier koji tvrdi kako će odraditi još jedan ‘‘posljednji ples‘‘. Možda s pobjednikom UFC-a 310?

Linker
22. srpanj 2024 21:33