UFC

Poznati su osvajači bonusa: Dva mlada talenta zasluženo odnose bonus za najbolju borbu večeri

Daniel Zellhuber

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ukupno četiri bonusa podijeljena su nakon sinoć održanog UFC-ovog eventa u Meksiku

Nije uobičajeno da napišemo kako je UFC ostao u sjeni nekih drugih organizacija i njihovih evenata, ali ovaj vikend ipak je tako. KSW Epic i PFL vs. Bellator ukrali su pažnju, a nama posebno zanimljiv bio je KSW-ov event zbog nastupa Ivana Erslana i Darka Stošića.

UFC nije imao pretjerano zvučan event u Meksiku, ali kvaliteta borbi nije razočarala, iako nismo vidjeli niti jedan jedini nokaut na ovom eventu. Brandon Royval i Brandon Moreno predvodili su priredbu i gledali smo pet rundi borbe u podosta visokom tempu. Puno taktičkog nadmudrivanja bilo je između Royvala i Morena, a Royval je na koncu uspio iznenaditi favoriziranog domaćeg borca i slavio je podijeljenom odlukom sudaca.

Brian Ortega i Yair Rodriguez ponudili su meč prepun akcije, ali njihova borba nije proglašena najboljom borbom večeri. Još više akcije priuštili su nam Daniel Zellhuber i Francisco Prado. Obračun Meksikanca (Zellhuber) i Argentinca (Prado) još u najavama je kotirao kao favorit za najbolju borbu večeri, a borci lake kategorije opravdali su očekivanja.

Daniel Zellhuber slavio je jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x2, 30-27) nakon tri runde prepune akcije. Navikao nas je Zellhuber na nešto sporiji ulazak u svoje mečeve, a to se dogodilo i ovaj put. 60 udaraca bacio je Zellhuber tijekom prvih pet minuta, a protivnika je pogodio 27 puta. Prado je rundu okončao sa sličnom statistikom pogodivši 29 od ukupno 73 bačena udarca. No, druga runda ponudila je osjetno dizanje tempa.

Daniel Zellhuber dodao je gas i preuzeo je inicijativu na domaćem terenu. Čak 50 udaraca pogodio je 24-godišnji Meksikanac u drugoj rundi, dok je Prado ostao na 32 pogođena udarca. Kao što smo navikli od Zellhubera da sporije otvara mečeve, tako smo navikli da u drugoj rundi drastično podiže tempo i pruža uzbudljive mečeve.

Oba borca lijepo su kombinirali boksačke i nožne tehnike, a nešto raznovrsniji bio je Prado. Razvnorsnost mu nije bila dovoljna da dođe do pobjede, jer Zellhuber je pogađao češće i konkretnije te je zasluženo došao do pobjede nad 21-godišnjim Argentincem.

Uistinu dobar meč dvojice mladih i jako talentiranih boraca lake kategorije. Bonus u iznosu 50 tisuća dolara definitivno su obojica zaslužili.

Još dva bonusa podijeljena su nakon eventa. 50 tisuća dolara za najbolje izvedbe večeri dobili su Brian Ortega i Manuel Torres. Ortega je nakon loše prve runde uspio preokrenuti meč protiv Yaira Rodrigueza i slavio je ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi. Ortegi je to prva pobjeda nakon desetog mjeseca 2020. godine, a bio je ovo i njegov prvi nastup još od sredine 2022. godine. ‘‘T-City‘‘ bio je otpisan od strane mnogih fanova, ali čini se da njegovo vrijeme pri vrhu perolake kategorije ipak nije završilo.

Manuel ‘‘El Loco‘‘ Torres nastavio je svoj pobjednički niz unutar UFC-ovog kaveza. 28-godišnji Meksikanac upisao je treću pobjedu u trećem UFC nastupu, a ovaj put bio je bolji od Chrisa Duncana. Škotski borac vjerovao je kako može nathrvati Manuela Torresa koji je poznat kao opasan udarač. Ispostavilo se da je Torres dominantniji i u tom hrvačkom segmentu, a Duncana je završio gušenjem (RNC) u prvoj rundi. 106 sekundi trebao je Torres za poraziti Chrisa Duncana.

UFC-u se ne može prigovoriti, dobro su birali osvajače bonusa.

Linker
02. svibanj 2024 16:25