UFC

Rangirani UFC-ov borac bijesan: ‘Izbacili su me s glavnog dijela programa zbog djeteta‘

Raul Rosas Jr.

 Sports Press Photo/ddp USA/Profimedia
Chris Curtis se bori protiv Kelvina Gaseluma, ali po novom na preliminarnom dijelu programa UFC 287 priredbe

Na UFC 287 priredbi nas čeka jako puno odličnih borbi, a predvodit će ga Israel Adesanya i Alex Pereira. Pereira će pokušati po prvi puta obraniti pojas u srednjoj kategoriji, a bivši prvak će pokušati pojas vratiti u svoje vlasništvo. Tu su i Burns i Masvidal, ali i najmlađu UFC borac u povijesti.

Raul Rosas Jr. u UFC je došao preko DWCS-a, a svoj debi je imao u dvanaestom mjesecu prošle godine. U debiju de borio protiv Jaya Perrina kojeg je ‘‘submissionom‘‘ završio nakon samo polovice prve runde, tako da je 18-godišnji Rosas dobio epitet jednog od najvećih talenata trenutno u UFC-u.

Oko njega i Chrisa Curtisa, borca srednje kategorije, se ovih dana podignula prašina. Naime, Chris Curtis se na istoj priredbi bori protiv Kelvina Gasteluma, a naravno, trebali su se boriti na ‘‘main cardu‘‘. No, UFC je odlučio malo promiješati borbe te je s preliminarnog dijela na glavni gurnuo Rosasa, a izbacio Curtisa i Gasteluma.

‘‘Neću vas lagati, ovaj poredak borbi je totalno sj**an. Ovo je jedan od najboljih ‘cardova‘ ove godine i mene su s glavnog dijela izbacili zbog djeteta? Borio sam se na ‘short notice‘, uzimao koga god su mi dali. 4-1, rangiran sam borac i skinuli su me s glavnog dijela zbog djeteta? Da, ljut sam ko ku**c‘‘, napisao je Chris Curtis na svom Twitter profilu.

Ovakve stvari nas ne trebaju čuditi kad je u pitanju UFC. Vjerojatno su u Rosasu namirisali ‘‘zlatnu koku‘‘ te ga maksimalno guraju što samo po sebi nije loše. No, rangiranog borca izbaciti sa glavnog dijela programa u korist borca koji je tek debitirao za promociju, sa sportske strane izgleda loše.

Linker
25. travanj 2024 13:55