UFC

Poznati termini priredbi na Fight Islandu, žestoko ćete se razočarati

 UFC
Europska MMA publika ostat će razočarana nakon potvrde termina održavanja iduće četiri UFC priredbe

Iduće četiri UFC priredbe održat će se unutar Fight Island kompleksa izgrađenog na Yas otoku koji pripada Abu Dhabiju. Upravo podatak o lokaciji bio je ono što je razveselilo europske MMA fanove, zbog slične vremenske zone. Naime, Ujedinjeni Arapski Emirati samo su dva sata ispred srednjoeuropskog vremena i kod istih se pojavio optimizam kako se za gledanje četiri UFC priredbe za redom neće morati buditi ili bdjeti preko noći da bi borbe pogledali uživo. No, to zadovoljstvo ovog puta ipak nećemo doživjeti.

Iako je posljednja priredba održana u Abu Dhabiju, a riječ je o UFC 242 predvođenom Khabibom Nurmagomedovim i Dustinom Poirierom, održana s početkom glavnog programa u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu, ovog puta UFC nije odabrao tu praksu, nego će u potpunosti vrijeme održavanja prilagoditi američkoj publici, neovisno o tome kako to utječe na organizam samih boraca.

Naime, vodeći se po terminima objavljenim na službenim stranicama UFC-a te na servisu Fight Pass, ponovno nas čeka noćni program.

UFC 251, koji se održava 12. srpnja, trebao bi s uvodnim programom krenuti u ponoć po "našem" vremenu, odnosno u 2 sata po lokalnom u Abu Dhabiju. To bi značilo kako će glavni program krenuti u 4 sata ujutro, odnosno 6 u Abu Dhabiju. Možete li zamisliti što to znači za organizme boraca i kako to dodatno djeluje na njihove pripreme? No, ono što je UFC-u bitno je da će američka publika dobiti "prime time" termine. To što će se neki borci boriti u nevjerojatno neprirodno vrijeme, poput 3 sata iza ponoći ili oko 6 sati ujutro, njima ne predstavlja problem.

Slična situacija je s preostale tri priredbe, čije termine navodimo u srednjoeuropskom vremenu. 16. srpnja održava se Fight Night predvođen borbom Calvina Kattara i Dana Igea, s uvodnim programom u 1 sat, a glavnim u 4. 19. srpnja uvodni program priredbe predvođene borbom za titulu muha kategorije, između Deiveson Figueireda i Josepha Benavideza kreće u ponoć, a glavni u 3 sata ujutro, dok je također neobična situacija s posljednjom priredbom na Fight Islandu. 26. srpnja održat će se Fight Night predvođen borbom Roberta Whittakera i Darrena Tilla, a glavni program krenut će u 5 sati ujutro.

Ovo je nažalost samo još jedan dokaz kako UFC-ov ugovor s ESPN-om ide u prilog prije svega američkoj publici. MMA je globalno popularan sport, ali teško da ćemo dočekati češće održavanje priredbi najveće svjetske promocije u nama prikladnije vrijeme. Pa čak i, kao što vidimo iz priloženog, na lokacijama gdje bi to bilo prirodno te u skladu s potrebama i zdravljem boraca.

Linker
26. travanj 2024 08:30