UFC

Poznati trener upozorio Hilla: ‘Ukoliko ne uspiješ obraniti Alexove ‘kickove‘, to će biti mentalno razarajuće za tebe‘

 Alex Pereira vs. Jiri Prochazka 

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Mnogi u oboj borbi favoriziraju upravo Pereiru, no Hill nikako nije borac kojeg je pametno ovako otpisivati. S razlogom je bio UFC-ov prvak te nedvojbeno posjeduje kvalitetu

Karijera Jamahala Hilla mogla je biti naprasno završena, i to, ironično, na košarci a ne u kavezu. Tešku ozljedu gležnja doživio je neposredno nakon osvajanja UFC-ovog pojasa, a s obzirom na težinu ozljede, pojas je odmah napustio kako ne bi zadržavao kategoriju.

Večeras se vraća, i to odmah u borbu za pojas kako mu je UFC i obećao, a protivnik mu je opasni Alex Pereira. Poznati trener, Din Thomas, jučer je upozorio Hilla da će mu Pereirini udarci nogom biti mentalno vrlo teški i da se pripremi za najgori scenarij:

‘‘Problem je taj, ukoliko vi namjerno radite na nečemu toliko uporno i to ne prolazi, obrana vam ne radi, to je obeshrabrujuće jer ste računali da ćete to uspjeti zaustaviti. Svi znamo da će Alex udarati nogom, a Jamahal će samo razmišljati o tome da mora zaustaviti te udarce. No, ukoliko Alex i dalje uspije provesti da ti udarci funkcioniraju, to će biti katastrofa za Jamahalovu taktiku‘‘, rekao je Thomas.

‘‘To će biti katastrofa s fizičke strane jer će mu doslovno prožvakati nogu, a onda i sa psihičke i emocionalne strane. Učinio si sve što si mogao da se pripremiš za to, ali svejedno nisi uspio. To je mentalno razorno za borca‘‘, kazao je.

Mnogi u oboj borbi favoriziraju upravo Pereiru, no Hill nikako nije borac kojeg je pametno ovako otpisivati. S razlogom je bio UFC-ov prvak te nedvojbeno posjeduje kvalitetu, no istina je da ga očekuje izuzetno opasan Pereira. Hoće li Alex uspjeti obraniti titulu, ili će ju Hill vratiti u svoje vlasništvo, saznat ćemo noćas.

Linker
24. travanj 2024 17:21