UFC

Predsjednik BKFC-a sastao se s Danom Whiteom: ‘Bilo je to stvaranje savezništva, bit ćemo najveći na planetu‘

Dana White i David Feldman

 Screenshot/Instagram (David Feldman)
Feldman podržava ideju o kopromociji koja bi borcima iz UFC-a omogućili da se bore u BKFC-u i obrnuto

Čelni ljudi BFKC-a i UFC-a, David Feldman i Dana White prošlog su tjedna održali sastanak, a prema svemu sudeći, čini se kako je bi na pomolu mogla biti suradnja između najjačih svjetskih "bare knuckle" i MMA organizacija. Po završetku BKFC 57 priredbe, održanoj prošlog petka na Floridi, Feldman se očitovao o tom sastanku.

"Bilo je to stvaranje savezništva. To je zapravo što imam za reći. Bio je to sjajan sastanak, on je sjajan tip. White radi svoje s UFC-om, a mi ćemo raditi svoje s BKFC-om. Bit ćemo najveći borilački sport na planetu", rekao je Feldman za MMA Fighting.

Predsjednik BKFC-a i ranije je govorio kako UFC ne vidi kao konkurenciju u svom poslu jer borbe u boksu bez rukavica nisu isto što i MMA. Što se tiče poslovanja s UFC-om u budućnosti, Feldman se ne protivi toj ideju, osobito ako postoji šansa za ostvarivanje ugovora o unakrsnoj promociji koji bi borcima iz UFC-a omogućili da se bore u BKFC-u i obrnuto. BKFC je takvih iskustava imao s Bellatorom, koji je Michaelu "Venomu" Pageu dopustio da odradi "bare knuckle" meč protiv Mikea Perryja.

"Želimo razvijati naš sport, učiniti ga najvećim što može biti, a ako to znači udruživanje s drugim promocijama - nemamo ništa protiv toga - jer mislimo da će to samo doprinijeti razvoju sporta, tvrtke i poslovanja. Mi smo, dakle, za sve što će potaknuti naš rast", istaknuo je Feldman.

Linker
02. svibanj 2024 12:09