UFC

Predstavnik Leona Edwardsa jasno dao do znanja s kim će se njegov pulen boriti: ‘Što nam ponude, prihvaćamo, nećemo glumatati!‘

Tim Simpson

 SCREENSHOT (YOUTUBE, THE MMA HOUR)
Dosta se boraca isprofiliralo mogućim izazivačima u kategoriji

Pozicija Colbyja Covingtona kao izazivača broj jedan u velter kategoriji na je pogrešan način smetala nekolicini MMA promatrača, a da ne govorimo o čovjeku kojeg je to najviše pogodilo: Belala Muhammada.

Tim Simpson, koji predstavlja Leona Edwardsa, rekao je da Covington u početku nije imao svoj privilegirani položaj. Jorge Masvidal, koji se zakačio s Edwardsom 2019. godine, bio je glavni kandidat, ali onda je "Gamebred" pao protiv nekadašnjeg izazivača naslova Gilberta Burnsa te se povukao.

“U stvarnosti smo čekali ono što se dogodilo s Masvidalom i Burnsom, jer ako Masvidal ode i nokautira Burnsa, njega i Leona, bez obzira na to što želite reći o tome tko to zaslužuje, to bi bila jedna od najvećih borbi koje smo mogli baviti se sportom u to vrijeme. On i Leon za naslov, to smo čekali. Očito, Jorge nije pobijedio. Tada je bilo kao, ‘Pa, što ćemo sada?‘ Imate Gilberta, Belala i Colbyja, a zatim su se Belal i Gilbert borili, Colby je visoko rangiran – ako morate birati, Colby vjerojatno najbolje kotira, zarađuje Leonu najviše novca. Ne misli da je to posebno teška borba, a UFC to želi.”

Muhammad je neporažen u zadnjih 10 borbi i dodatno je učvrstio svoj slučaj za naslov pobjedom nad Burnsom. Ipak, predsjednik UFC-a Dana White naknadno je imenovao Covingtona, koji je vagao kao rezerva za Edwardsovu trilogiju s bivšim prvakom Kamaruom Usmanom na UFC-u 286 , kao izazivača broj jedan.

Iz sportske perspektive, Muhammad je očiti favorit ispred Covingtona, koji je na omjeru 2-2 u posljednje četiri borbe nakon par neuspjelih pokušaja za Usmanov naslov. Odluka se, međutim, svodi na UFC, koji na kraju potpisuje izazivače za naslov.

"Očito je to njihova preferencija, tako da ne mislim da ćemo glumatati i reći: ‘Ne, želimo se boriti protiv Belala umjesto protiv Colbyja. To je partnerstvo. Pa su rekli, ‘Mi preferiramo Colbyja.‘ Leon kaže: ‘Onda ćemo se boriti s njim.‘ Što nam ponude, to ćemo i prihvatiti", zaključio je.

Linker
01. svibanj 2024 19:23