UFC

Prije točno 14 godina Cain Velasquez je odradio svoj UFC debi

Cain Velasquez

 Francis Specker/Alamy/Alamy/Profimedia
Izazivao je strahopoštovanje svojom pojavom u kavezu

Cain Velasquez započeo je svoju UFC karijeru 19. travnja (4. mjesec) 2008. godine, što je bilo prije točno 14 godina. Tada je na UFC 83 eventu tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao Brada Morrisa i tako započeo put gdje ga mnogi pamte kao možda i najstrašnijeg UFC-ovog borca ikada.

U idućih nekoliko navrata redom je pobjeđivao prekidom sve svoje suparnike osim Cheicka Konga koji je uspio izdržati sve 3 runde. U svojoj 7. UFC borbi i 9. MMA borbi općenito dobio je priliku za napasti pojas gdje je doslovno pregazio Brocka Lesnara već u prvoj rundi srušivši time mit o bivšoj WWE legendi i pokazavši kako profesionalni hrvač ne može u kavezu parirati kompletnom MMA borcu.

Već u idućoj borbi pojas je izgubio protiv Juniora dos Santosa nokautom u prvoj rundi, a kasnije je taj poraz osvetio u 2 navrata i pokazao svima kako je taj nokaut u njihovoj prvoj borbi bio tek "lucky punch".

Dokaz koliko je Cain bio zastrašujuć borac su dvije borbe koje je odradio protiv tada izvrsnog Brazilca "Bigfoota" Silve kojega je doslovno demolirao ostavivši iza sebe krvavi kavez i poruku svim onima koji ga izazovu na borbu.

Gotovo 2 godine nakon toga izbivao je iz kaveza radi ozljeda te kada se konačno vratio borbama moglo se vidjeti kako to više nije onaj isti Cain kojeg smo do tada imali prilike gledati. U povratničkoj borbi porazio ga je Fabricio Werdum koji je izdržao početni nalet prvaka da bi u 3. rundi borbu okrenuo u svoju korist i odnio pobjedu giljotinom.

Revanš protiv Werduma dogovaran je u više navrata ali nije se nikada održao. Godinu dana kasnije vratio se pobjedom nokautom protiv Travisa Brownea u kojoj su gledatelji mogli još jedanput uživati u svoj raskoši Cainove brutalnosti. Nakon toga je 3 godine ponovno izbivao iz kaveza da bi se potom vratio protiv trenutnog prvaka Francisa Ngannoua te izgubio prekidom već u prvoj minuti borbe.

Danas Cain vodi najveću bitku do sada, onu pravnu u kojoj je suočen s 20 godina zatvora ukoliko ga sud proglasi krivim.

Linker
17. svibanj 2024 04:16