UFC

Prochazka smatra Blachowicza boljim od Rakića, a Jamahal Hill poručuje: ‘Rakić je dosadan‘

Jiri Prochazka

 CTK/Alamy/Alamy/Profimedia
UFC-ovi borci dali su svoju prognozu narednog ‘‘Raketinog‘‘ meča

Manje od mjesec dana dijeli nas od novog nastupa Aleksandra Rakića. Srpskog borca 14. svibnja (peti mjesec) čeka osmi UFC nastup, a protivnik će mu biti bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije, Jan Blachowicz.

Najvažniji je to meč dosadašnje Rakićeve karijere. Pobjedom protiv Blachowicza, ''Raketa'' bi gotovo sigurno došao u poziciju sljedećeg izazivača. Naravno, prije svega, Glover Teixeira svoju titulu branit će protiv Jirija Prochazke, a taj meč će se održati 11. lipnja (šesti mjesec).

Češki borac nakon samo dvije UFC pobjede, preskočio je Aleksandra Rakića u poretku izazivača. Treba ipak dodati kako je Prochazka nokautirao borce poput Volkana Oezdemira i Dominicka Reyesa te je svojom atraktivnošću privukao interes fanova, ali i čelnika promocije.

Prochazka je jedno vrijeme prozivao Rakića, no srpski borac nadao se borbi za titulu. Zatim je Jiri obišao Rakića u poretku izazivača, a zatim se Rakić zainteresirao za međusobni obračun. Tada Prochazka više nije bio zainteresiran, a nekoliko puta svjedočili smo njihovim prepirkama putem društvenih mreža.

Dojam je kako ćemo obračun ove dvojice zasigurno gledati u budućnosti, no sada ih čekaju nešto drukčiji ispiti. Jiri Prochazka ususret nadolazećem meču Rakića i Blachowicza, u razgovoru s Jamesom Lynchem ukratko je prokomentirao koga vidi kao favorita u toj borbi.

''Mislim da je Blachowicz bolji. Posjeduje bolje vještine, fokusiraniji je i jače udara. Puno je precizniji sa svojim udarcima.'', kratka je analiza i prognoza Jirija Prochazke.

U sklopu istog videa još su se neki UFC borci oglasili po pitanju svoje prognoze. Jedan od njih je i poluteškaš Jamahal Hill.

''Mislim da će to biti dosadna borba. Rakić je je**no dosadan. Kul je tip i dobar borac, ali je dosadan. Jan ima tendenciju dopustiti ljudima da borbu naprave dosadnom. Mislim da bi Rakićeva duljina mogla presuditi. Dok razmišljam o borbi, kroz glavu mi prolaze dugi kickovi, udarci s distance. Mislim da Rakić može izboriti pobjedu na bodove. Jan posjeduje moć da ga sruši, ali nisam uočio nikakvu fluidnost kod njega. Rakić se zna dobro kretati. On nije spor i jako dobro se kreće, a to bi moglo napraviti razliku.'', prognoza je desetorangiranog izazivača UFC-ove poluteške kategorije.

Komentare ostalih boraca možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
20. travanj 2024 03:13