UFC

Prvak koji ne dobiva dio PPV kolača: ‘Vrijeme je da me UFC počne više cijeniti‘

UFC pojas
 Screenshot (YouTube, UFC)
Ne vrijede za sve ista pravila, a to je na svojoj koži osjetio i jedan od najatraktivnijih prvaka

Iako su neki možda mislili da osvajanje UFC-ovog pojasa prvaku automatski donosi i ugovor pojačan PPV bonusom, odnosno postotkom zarade od prodaje prijenosa, to zapravo nije slučaj.

Ne uživaju svi prvaci u tom luksuzu, a jedan od njih je i onaj za kojeg možemo reći da je obilježio 2020. godinu - Deiveson Figueiredo.

Brazilac koji trenutno vlada UFC-ovom muha kategorijom požalio se u razgovoru s MMA Fightingom i zaključio kako je stiglo vrijeme da ga njegov poslodavac počne više cijeniti.

"Stvarno se volim boriti za UFC. Uđem u taj kavez, polomim se i dam im najbolju borbu večeri jer to je ono što fanovi žele vidjeti. Borci koji ulaze u krvavu utakmicu ne staju. A ja sam taj tip borca i želim da me UFC počne gledati drugim očima. Želim da mi daju dio zarade od PPV-a", poručio je 33-godišnji 'Daico'.

Figueiredo je jedan od najaktivnijih boraca u 2020. godini. U proteklih 12 mjeseci čak smo ga četiri puta gledali u kavezu. Tri je puta pobijedio, a na UFC-u 256 s neodlučenim ishodom zadržao je titulu te nam s izazivačem Brandonom Morenom priuštio jedan od najboljih okršaja godine.

"U mojem honoraru nedostaje ta PPV zarada. Bilo bi sjajno da su mi to dodali već za ovu borbu (protiv Morena, op.a.), ali definitivno bih volio zarađivati PPV lovu već od idućeg nastupa. Zaslužio sam to. Volim raditi za UFC, ali želim i da me više cijene", zaključio je Figueiredo.

image
Deiveson Figueiredo
JEFF BOTTARI

Linker
05. srpanj 2024 08:54