UFC

Rafael dos Anjos ekspresno poražen: Legendarni Brazilac mogao bi završiti karijeru nakon ovog meča

Rafael dos Anjos

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije proveo je točno 100 sekundi u kavezu s Geoffom Nealom

Dosadašnji dio "fight carda" na UFC 308 eventu uistinu nas je oduševio, a predzadnja borba na "prelimsima" ponudila nam je okršaj dvojice prekaljenih veterana. Rafael dos Anjos, borac koji je kavez dijelio s ogromnim brojem vrhunskih boraca, danas se našao u kavezu s uvijek opasnim Geoffom Nealom.

Odmah na početku meča vidjelo se kako će RDA imati problema s Nealom koji je znatno fizički krupniji i snažniji od Brazilca. Brzo je Neal poslao Dos Anjosa na tlo nakon što je sjajno pogodio ljevicom, ali nije ga dugo zadržao u donjoj poziciji.

Međutim, vrlo brzo nakon što se RDA vratio na noge, uslijedio je kraj borbe. Neal je ponovno povezao lijepu boksačku kombinaciju, RDA se našao na tlu, ali ne zbog udaraca koje je primio, nego zbog ozljede koljena lijeve noge. RDA je očito teško ozlijedio koljeno i nije mogao nastaviti s borbom, a prava je šteta što je ovaj meč završio na takav način. Geoff Neal izgledao je više nego raspoloženo za pružiti sjajan nastup, ali eto, ozljeda je dovela do prekida nakon samo 100 sekundi borbe.

Dos Anjosu je ovo treći uzastopni poraz, a teška ozljeda poraza potencijalno bi mogla značiti i kraj karijere za ovog 40-godišnjeg Brazilca i nekadašnjeg prvaka UFC-ove lake kategorije. Čak 36 nastupa odradio je RDA unutar UFC-a i ako je ovo kraj, neka uživa u zasluženoj mirovini.

Geoff Neal upisao je prvu pobjedu nakon osmog mjeseca 2022. godine. Nakon što je tada porazio Vicentea Luquea, uslijedila su dva uzastopna poraza (Rakhmonov, Garry). Neal je po završetku meča istaknuo kako mu pobjeda nad dos Anjosom puno znači, jer radi se o legendarnom borcu kojeg je gledao još kao srednjoškolac.

Linker
26. listopad 2024 21:15