UFC

Rafael Fiziev prisilio se na povraćanje uoči posljednjeg nastupa: ‘Progutao sam sedam tableta‘

Rafael Fiziev

 Instagram (rafael Fiziev)
29-godišnji borac UFC-ove lake kategorije muku je mučio sa spavanjem

Veliku, vjerojatno najveću pobjedu dosadašnje MMA karijere, upisao je Rafael Fiziev prije nešto više od dva tjedna. 29-godišnji borac lake kategorije nokautom u petoj rundi pobijedio je Rafaela dos Anjosa, bivšeg prvaka UFC-ove lake kategorije.

Fiziev je time skočio na sedmo mjesto unutar ljestvice izazivača i sve je bliže samom vrhu kategorije. Nekadašnji muay Thai borac oduševio je na razne načine protiv dos Anjosa, a čini se kako je najveće probleme iskusio uoči samog meča.

Naime, Fiziev je gostovao u MMA Houru proteklog tjedna, a njegov menadžer u ulozi prevoditelja opisivao je s kakvim se poteškoćama nosio njegov borac.

‘‘Noć prije borbe, on nije mogao zaspati i stoga je uzeo jednu tabletu melatonina (tableta za spavanje). Nakon toga uzeo je i drugu tabletu. Poslije toga uzeo je i treću. Niti dalje nije mogao zaspati pa je uzeo još jednu. Radilo se o nekakvoj CBD žvakaćoj gumi s melatoninom. Uzeo je to i pitao me: ‘Jesam li uzeo previše melatonina? Hoće li to utjecati na mene tijekom borbe?‘ Ja sam odgovorio da ne znam zašto radi nešto, a tek poslije razmišlja o posljedicama. On je nakon toga otišao u kupaonicu, a zatim se prisilio na povraćanje kako bi izbacio sve tablete koje je uzeo.‘‘, opisao je Sayat Abdrakhmanov, dok se Fiziev nadovezao:

‘‘Ukupno sedam tableta sam progutao. Postao sam uplašen, pomišljao sam da bi mi se moglo spavati tijekom borbe. Zato sam se morao ispovraćati.

Izuzev problema sa spavanjem koji su se ovaj put dogodili, Fiziev je otkrio kako se uoči svakog meča nosi s istim problemom, koji je zapravo psihičke naravi.

‘‘Ispričat ću vam male priče, pričice o maloj pič**ci unutar mene. Svaki put prije borbe, taj mali počne govoriti: ‘Izgubit ćeš, taj tip će te nokautirati, razvalit će te‘. Kad uđem u kavez, taj glas nestane, a ja ga ispitujem: ‘Hej, gdje si sada? Želiš li sada nešto reći?‘‘‘, objasnio je Fiziev, a menadžer je dodao:

‘‘On želi reći da mala kukavica živi unutar njega. Onda kad ušeta u kavez, ta mala kukavica pobjegne sve do sljedećeg meča. Zatim se uoči sljedećeg meča vrati i govori mu da će izgubiti.‘‘

Zanimljiv je Rafael Fiziev u svakom slučaju, a još je zanimljiviji unutar kaveza gdje je jedan od najboljih i najatraktivnijih boraca lake kategorije. Bit će zanimljivo vidjeti s kime će ga UFC upariti u sljedećem meču. Fiziev je jasno istaknuo kako želi Justina Gaethjea, a vjerojatno se nitko ne bi protivio održavanju te borbe. Osim te ‘‘male kukavice‘‘ unutar Fizieva.

Linker
20. svibanj 2024 23:11