UFC

‘Rampage‘ Jackson o UFC-ovoj Kući slavnih: ‘Što imam od toga? Nagradite me novcem!‘

Quinton Jackson

 Dustin Bradford/Icon SMI/Newscom/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije izvukao je zanimljive zaključke po pitanju zbrinjavanja boraca

Quinton ''Rampage'' Jackson jedan je od pionira MMA-ja. Radi se o legendarnom borcu koji profesionalno nastupa još od 1999. godine, a prošao je gotovo sve najjače organizacije, od Pridea pa do UFC-a i Bellatora.

52 profesionalna meča iza njega su, a ostvario je čak 38 pobjeda (20 nokautom). Razne titule osvajao je ''Rampage'' tokom svoje karijere, no vrhunac karijere svakako je UFC-ov pojas poluteške kategorije, do kojeg je došao 2007. godine, nokautiravši Chucka Liddella. Uspio je Quinton jednom obraniti taj pojas, prije nego li je izgubio od Forresta Griffina. 13 UFC nastupa i epitet bivšeg prvaka, čine ga bitnom figurom trenutno najveće i najjače MMA organizacije na svijetu. Jasno je kako se radi o legitimnom kandidatu za UFC-ovu Kuću slavnih, no 42-godišnji ''Rampage'' ističe kako ga takva čast uopće ne zanima.

''Ne, uopće mi nije bitno ući u Kuću slavnih. Ne borim se da bih bio član Kuće slavnih, niti da bih bio slavan. Znate, počeo sam se boriti da bih mogao plaćati svoje račune. To je ono što radim i to je moja karijera. Radi se o nečemu što volim.'', započeo je ''Rampage'' tokom gostovanja u MMA Houru, a zatim je dodatno pojasnio svoj stav.

''Nagradite me je**nim čekom. MMA borci nisu poput igrača baseballa ili američkog nogometa. Mi ne dobivamo mirovine i slične stvari. Oni ulaze u Kuće slavnih, isplaćuju im se mirovine i sva ta sranja. Nagradite me novcem. Imam puno ozljeda i boli koje sam zadobio zarađujući novac UFC-u i prodavajući puno PPV-a i ulaznica. Što imam od članstva u Kući slavnih? Popularnost? Nisam se borio zbog toga.''

Čini se kako Quinton Jackson ne uživa u slavi i popularnosti. Naprotiv, poprilično ga iritira sva pažnja koju dobiva i često se osjeća kao pripadnica ženskog spola.

''Plaćen sam da radim nešto što volim, ali ne uživam u slavi. MMA slava, što je to? Hrpa tipova pokušava vam platiti piće i ostala sranja. Osjećate se kao djevojka, gdje god da odete. Tipovi se konstantno žele fotografirati s vama, razumijete o čemu govorim? Volim svoje fanove, volim 'Rampage' fanove. Ne volim sve MMA fanove, ali 'Rampage' fanove volim. Međutim, ponekad me tipovi trebaju pustiti da budem u miru.'', objasnio je ovaj legendarni borac.

Linker
26. travanj 2024 10:52