UFC

Renato Moicano kao idućeg protivnika želi ‘borca s kojim se nitko ne želi boriti‘

Renato Moicano
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Brazilski borac nada se ekspresnom povratku nakon uvjerljive pobjede pretprošlog vikenda

Brazilski borac Renato Moicano pobijedio je Jaija Herberta na UFC Fight Night 190 priredbi koju su predvodili Ciryl Gane i Alexander Volkov. Brazilcu je to bio treći nastup u lakoj kategoriji unutar UFC-a, a došao je druge pobjede. U ožujku 2020. godine savladao je Damira Hadžovića dok ga je Rafael Fiziev brutalno nokautirao u prosincu iste godine. Nakon dobrog nastupa te pobjede gušenjem protiv Herberta, Moicano se želi testirati protiv desetorangiranog borca UFC-ove lake kategorije. Gregor Gillespie (14-1, 7-1 UFC) jedan je od najboljih hrvača kategorije i na glasu je kao borac protiv kojeg se gotovo nitko ne želi boriti.

''On je odličan borac a nema naročito puno ljudi koji bi se borili protiv njega. Željan sam testirati svoj jiu-jitsu protiv njegovog hrvanja. Gillespieja drugi borci izbjegavaju. Moja strategija je tražiti borbe koje nitko ne želi. Ovaj tip je dobar, pri vrhu je. Ako ga nitko ne želi, dajte ga meni. Gillespie je imao taj poraz protiv Kevina Leeja koji je također hrvač, no Gregor ima ponajbolji grappling neovisno o kategoriji. Odradio je odličnu borbu protiv Diega Ferreire.'', rekao je Moicano koji očito dolazi s visokom dozom samopouzdanja i motivacije.

Gregor Gillespie zadnju borbu odradio je u svibnju ove godine te je tehničkim nokautom u drugoj rundi savladao Brazilca Carlosa Diega Ferreiru. Borci su nagrađeni bonusom za borbu večeri, no Ferreira je ostao bez isplate jer je premašio dozvoljeni limit na vaganju za čak 4.5 ''pounda''. Bio je to prvi nastup za Gillespieja nakon godinu i pol izbivanja iz kaveza. Podsjećamo, Amerikanac je u svom predzadnjem nastupu teškim nokautom izgubio od Kevina Leeja i nakon toga se odlučio na nešto dulju pauzu. Nakon pobjede nad opasnim Brazilcem, Gregor Gillespie okupira 10. mjesto poretka lake kategorije te je upitno koliko je motiviran za borbu protiv Moicana koji trenutno nije rangiran.

Linker
20. travanj 2024 12:08