UFC

Renato Moicano o meču Oliveire i Makhacheva: ‘Nadam se pobjedi Oliveire, bolje je za laku kategoriju‘

Islam Makhachev i Charles Oliveira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Brazilski borac lake kategorije očekivano podržava svog sunarodnjaka, ali ne daje mu prevelike šanse

Charles Oliveira protiv Islama Makhacheva, vjerojatno najveća MMA borba koja nas čeka ovaj mjesec, a definitivno i jedna od najvećih borbi koju UFC trenutno može ponuditi. Obojica su jednostavno fantastični borci, ali njihov prvi međusobni obračun nije baš opravdao očekivanja.

Javnost je priželjkivala uzbudljiv i napet meč u kojem niti jedan borac neće lako doći do pobjede, ali dobili smo nešto posve suprotno. Islam Makhachev od samog starta neutralizirao je igru Charlesa Oliveire, imao je odgovor na sva njegova oružja i došao je do pobjede već u drugoj rundi. Ne samo da je porazio Oliveiru, nego ga je završio ‘‘submissionom‘‘.

Podsjećamo, Charles Oliveira ušao je u taj meč kao borac s najviše pobjeda ‘‘submissionom‘‘ (16) u povijesti organizacije i na glasu je kao jedan od najboljih parteraša koje smo ikad gledali u UFC-u. Makhachev je ‘‘arm triangle‘‘ gušenjem završio Oliveiru, ali mora se spomenuti da je završnici prethodio nokdaun u koji je Oliveiru bacio lijevim krošeom.

‘‘Do Bronx‘‘ će morati puno bolje u drugom meču, a teško može lošije od onog što je prikazao prošle godine u Abu Dhabiju. Teško je Islama Makhacheva uvući u Oliveirinu igru, igru ‘‘kaosa‘‘ i nepredvidljivosti, ali Brazilac mora pronaći način za ugroziti Dagestanca. Porazi li Makhacheva, Oliveira će dodatno pojačati argument o najboljem borcu lake kategorije u povijesti UFC-a, a njegov sunarodnjak Renato Moicano pojasnio je zašto bi pobjeda Oliveire bila dobra za laku kateogriju.

‘‘Nadam se da će Charles Oliveira poraziti Islama (Makhacheva). Mislim da bi to bilo bolje za ovu težinsku kategoriju. Charles Oliveira jedan je od najuzbudljivijih boraca za gledati. On uvijek dolazi potući se, kao u meču protiv Dariusha gdje je iskoristio svaku šansu koja mu se pružila. Zato on ponekad izgleda briljantno, jer iskorištava šanse koje mu se nude. On možda može nokautirati ili ‘submitati‘ Islama.‘‘, objašnjavao je Moicano putem svog YouTube kanala, a potom je ostavio sa strane navijačku stranu i dao je nešto realniji osvrt.

‘‘Ako ćemo biti realni, uzmemo li u obzir njihove stilove i činjenicu da se bore u Abu Dhabiju, ne vidim kako će Oliveira poraziti Islama. To je jako težak meč za Charlesa Oliveiru i stoga prognoziram pobjedu Islama Makhacheva.‘‘, zaključak je Moicana.

Nije Moicano jedini koji će navijati za Oliveiru, kao što nije jedini koji će prognozirati pobjedu Makhacheva. Charles Oliveira vjerojatno je nešto omiljeniji borac među širom MMA publikom, ali Islam Makhachev bez dileme je favorit u tom dvoboju.

21. listopada (10. mjesec) dobit ćemo odgovor na sva pitanja.

Linker
03. svibanj 2024 02:55