UFC

Reyes iznio svoju teoriju, tvrdi da je očito što Jones izvodi svojim ponašanjem

 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Bivši UFC-ov izazivač Dominick Reyes iznio je svoje mišljenje o aktualnoj situaciji

Neizvjesna je situacija u samom vrhu UFC-ove poluteške kategorije, a osoba o kojoj ovise oni najatraktivniji mečevi u otvorenom je sukobu sa svojim poslodavcem. Naravno, pričamo o Jonu Jonesu koji već danima proziva UFC zbog, po njegovom mišljenju, nepoštenog ugovora prema kojem nije plaćen onoliko koliko zaslužuje.

Jones je u tom sukobu otišao toliko daleko da je u jednom trenutku najavio napuštanje pojasa te istovremeno UFC-u predložio da organiziraju meč Reyesa i Jana Blachowicza za upražnjenu titulu.

"Reyes protiv Jana za titulu UFC-ovog prvaka poluteške kategorije. U ovom trenutku nemam ništa za dobiti borbom protiv bilo kojeg od njih. Javite mi ako želite dogovoriti neki datum u 2021. godini za borbu protiv Adesanye. Nadam se da ćete do tada biti spremni platiti", napisao je tada, između ostalog, Jones.

A Reyes je, podsjetimo, u veljači bio jako blizu titule. Nakon 25 punih minuta glavne borbe tada održanog UFC-a 247, 'The Devastator' je jednoglasnom sudačkom odlukom poražen od Jonesa u dvoboju koji su mnogi bodovali suprotno od sudaca. Još od tog dana i te kontroverzne odluke, Dominick zaziva revanš, a sada tvrdi i da je prilično jasno što Jones pokušava izvesti.

"Očito je. Bila je to žestoka bitka u kojoj sam ga pogurao do njegovih granica. Doveo sam ga u situaciju u kakvoj još nije nikad bio. Nikad ga nitko nije toliko nadmašio u udarcima, nikad nije bio uzdrman kao što je bio tada, a nikad nije ni imao protivnika koji ga se nimalo ne boji... On ne želi izgubiti pojas za manje od ne znam koliko milijuna dolara. On je svjestan da je blizu toga da ostane bez pojasa i zato čini sve što može kako bi izbjegao novi meč sa mnom", poručio je Reyes u razgovoru s Chaelom Sonnenom.

Linker
30. travanj 2024 19:33