UFC

Rival Alexa Pereire sinoć je potpisao za UFC: Nokautirao protivnika na DWCS-u, Pereira zatražio od Dane da ga potpiše

Artem Vakhitov

 Screenshot (x, Espn Mma)
Priča je ovo koja u velikoj mjeri podsjeća na Adesanyu i Pereiru, iako, Pereira i Vakhitov su rezultatski za sada izjednačeni

Nova epizoda DWCS-a je iza nas, a ova je bila posebno zanimljiva. Razlog za to jest činjenica da je u njoj nastupio i Artem Vakhitov, inače dugogodišnji kickboksač i nekadašnji rival Alexa Pereire iz Gloryja. Neodoljivo sve to podsjeća na vrijeme kada je Pereira dolazio u UFC i kada se zametalo rivalstvo s Adesanyom.

Tek četiri meča u MMA-u trenutno ima Vakhitov, uključujući onaj noćašnji na DWCS-u. U šestom mjesecu prošle godine Vakhitov se prebacio na MMA, a poražen je u svom debiju. Ozlijedio je tom prilikom ruku, a ove godine se vratio i uspješno upisao tri nastupa i tri pobjede.

Borio se noćas Vakhitov protiv francuskog borca, Islema Masrafa. Strpljivo je Vakhitov čekao svoju priliku, te ga već u prvoj rundi pogodio i završio tehničkim nokautom. Vjerojatno je takva pobjeda sama po sebi dovoljna za UFC ugovor, no Dana je odlučio konzultirati Alexa Pereiru koji mu je odgovorio da svakako potpiše Vakhitova. Nakon svega, Pereira i Vakhitov su se susreli u ‘‘backstageu‘‘:

Inače, Pereira i Vakhitov su se u Gloryju borili dvaput. Prvi puta je to bilo početkom 2021. godine kada je Pereira Vakhitovu uzeo titulu u poluteškoj kategoriji, a zatim nešto kasnije iduće godine, kada je Vakhitov osvetio taj poraz.

Priča je ovo koja u velikoj mjeri podsjeća na Adesanyu i Pereiru, iako, Pereira i Vakhitov su rezultatski za sada izjednačeni. UFC-u ostaje pokušati izgraditi Vakhitova i dovesti ga do Pereire, a hoće li to uspjeti, nastavit ćemo pratiti. Sve noćašnje rezultate možete pogledati ispod:

DWCS Season 8, Week 9 - Rezultati

Artem Vakhitov def. Islem Masraf via TKO (punches) – Round 1, 4:23

Kody Steele def. Chasen Blair via TKO (punches) – Round 2, 4:07

Mario Pinto def. Lucas Camacho via knockout (punches) – Round 1, 1:43

Islam Dulatov def. Vanilto Antunes via knockout (elbow) – Round 1, 2:44

Sean Gauci def. Anthony Drilich via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Linker
09. listopad 2024 07:47